Menu
 

BK "Baloži"/"TopMedia" Jaunolainē uzvar Latvijas klubu komandu čempionātā badmintonā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Badmintona federācija Foto - Latvijas Badmintona federācija

Jaunolaines sporta namā nedēļas nogalē aizvadīts Latvijas klubu komandu čempionāts badmintonā, kurā uzvaru izcīnīja un par Latvijas čempioniem pirmo reizi kļuva badmintona kluba "Baloži"/"TopMedia" komanda.

Kā informēja Latvijas Badmintona federācijā, Elites līgā piedalījās astoņas komandas, un pirmajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā lielāko pārsteigumu sagādāja Rīgas Tehniskās universitātes komanda, kas ar 3:2 uzvarēja un no cīņas par medaļām izslēdza ar pirmo numuru izlikto Valmieras komandu. Pusfinālā iekļuva arī abas Rīgas Skolēnu pils/Rīgas badmintona skolas komandas (RSP/RBS1 un RSP/RBS2), kā arī BK "Baloži"/"TopMedia" komandas.

Pusfinālā sīvākā cīņa starp RTU un RSP/RBS2 komandu, izšķirošajā spēlē Anita Švalbe/Terēze Kiršolca trīs setos pārspēja Madaru Gauri/Līnu Leimani. Otrajā pusfinālā BK "Baloži"/"TopMedia" komanda pārspēja spēcīgo RSP/RBS1 komandu ar 3:1.

Izšķirošās spēles sākās ar bronzas finālu, kurā tikās abas viena kluba komandas. Paulam Gureckim izcīnot divas uzvaras, ar rezultātu 3:1 uzvarēja un bronzas medaļas ieguva RSP/RBS1 komanda.

Finālā pēc pirmajām divām spēlēm drošā vadībā izvirzījās BK "Baloži"/"TopMedia" komanda, trešajā spēlē RTU komandas līderis Reinis Krauklis izcīnīja uzvaru vīriešu vienspēlē, samazinot rezultāta starpību līdz minimumam. Izšķirošā bija sieviešu dubultspēle, kurā Liāna Lenceviča/Anastasija Prokopoviča uzvarēja RTU pāri Anita Švalbe/Terēze Kiršolca. Līdz ar to rezultāts kļuva 3:1 BK "Baloži"/"TopMedia" komandas labā.

Uzvarētāju komandu sastāvā spēlēja Olga Mihailova , Anastasija Prokopoviča, Liāna Lenceviča, Artūrs Ķelpe, Viesturs Bajārs un Mārtiņš Kažemaks.

Svētdien Jaunolainē notika Augstas meistarības grupas spēles, kurā sacentās deviņas rangā zemāk esošās klubu komandas. Finālā sacentās BK "Rīga" ar BBS komandu, un ar 3:0 pārliecinoši uzvarēja BK "Rīga". Bronzas medaļa BK "Baloži" otrajai komandai, kas “mazajā finālā” pārspēja Penkuli.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.