Menu
 

Noslēdzies "Siguldas kauss 2023" kalnu slēpošanā un snovbordā

  • Autors:  Sigulda.lv
Foto – Edijs Dzalbs Foto – Edijs Dzalbs

3.un 4.martā Siguldas Pilsētas trasē norisinājās “Siguldas kauss 2023” kalnu slēpošanā un snovbordā. Sacensības ir unikālas ar to, ka vienviet startē vecāki, bērni un mazbērni, vienojot paaudzes un kalnu slēpošanas un snovborda kopienas. Siguldas kauss ir vēsturiski tradīcijām bagātākās sacensības Latvijā – pirmo reizi notika jau 1969. gadā. Šogad abās sacensību dienās kopā startēja 200 dalībnieki un cīnījās par balvu – “Siguldas kausu”.

Siguldas kausa izcīņa tika uzsākta 3. martā ar snovbordistu startiem milzu slalomā, savukārt 4. martā norisinājās milzu slaloms kalnu slēpošanā, kas bija kvalifikācijas brauciens paralēlajam slalomam tās pašas dienas vakarā.

Sacensības atklāja Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa un adaptīvās grupas dalībniekus sveica Latvijas Paralimpiskās komitejas pārstāve Liene Apine. Sacensību laikā dalībnieki ne tikai sadalīja kausu komplektus, bet arī tika godināts jaunākais un pieredzējušākais sacensību dalībnieks, iebalsots Kalna karalis un karaliene, kā arī pasniegta “Kišuro” balva neveiksmīgākā kritiena īpašniekam.

Sacensību jaunākā dalībnieka titulu saņēma 2019. gadā dzimušās dvīņu māsas Nora un Dārta Bāriņas, bet pieredzējušākā dalībnieka statusu ieguva Aleksandrs Kuzņecovs. Kalna karaļa un karalienes modes skatē uzvarēja un kalna karaļa titulu ieguva Kārlis Kokars, bet par Kalna karalieni kļuva Tīna Lote Oliņa. “Kišuro” balvu par neveiksmīgāko kritienu ieguva Rets Skrickis.

4.marta kalnu slēpošanas sacensības pārsteidza gan ziemīgi brāzmaini laika apstākļi, gan elektrības pārrāvums, kas izsita no ierindas ne tikai plānoto sacensību programmu, atcēla kopīgo dalībnieku parādi, bet kalpoja par iemeslu arī laika iekārtas tehniskām problēmām un neļāva turpināt paralēlā slaloma disciplīnu pilnā apmērā, kā arī, radīja dažas neprecizitātes noslēdzošajos rezultātos.

Sacensības organizēja Siguldas Pilsētas trase sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību un Latvijas Slēpošanas federāciju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.