Menu
 

Salaspils handbolistes uzvaru sēriju pagarina līdz piecām spēlēm

  • Autors:  Apriņķis.lv
Salaspils handbolistes uzvaru sēriju pagarina līdz piecām spēlēm Latvijas Handbola federācija

Piekto uzvaru pēc kārtas Latvijas dāmu handbola čempionātā svētdien izcīnījusi Salaspils sporta skolas komanda, kas līdz ar to nostiprinājusies līderpozīcijās. Panākumus nedēļas nogalē guva arī Salaspils un Ulbrokas vīru handbola klubi.

Salaspils sporta namā svētdien laukuma saimniecēm pretī stājās “Lat-2000/REIR Dobele” handbolistes, kuras pretēji savām sāncensēm pirmajās četrās cīņās bija piedzīvojušas zaudējumus. Pretēji vietām turnīra tabulā spēle mājiniecēm sanāca diezgan grūta.

Pirmajā puslaikā salaspilietes iekrāja piecu vārtu pārsvaru (10:5), taču 15-16 gadus vecās dobelnieces ne tikai atspēlējās, bet otrā puslaika sākumā pat izvirzījās vadībā (16:17). Tad gan laukuma saimnieces atbildēja ar četriem precīziem metieniem pēc kārtas, vēlāk panāca arī “plus septiņi” un svinēja uzvaru 33:28.

Salaspils sporta skolas komandas rindās rezultatīvākās bija Renāte Salmane (12 goli), Dace Potapova (8) un Agrita Bertiņa (7). Turnīra tabulā salaspilietēm ir 10 punkti, un pēc piecām kārtām viņas tuvākās sekotājas Jēkabpils handbolistes apsteidz par četriem punktiem.

Divu šajā sezonā vēl nevinnējušo Latvijas pirmās līgas komandu savstarpējā spēlē “Salaspils/Mērnieks ZM” handbolisti svētdien vakarā uzņēma kluba “Jūrmalas sports” otro komandu. Mājinieku pirmo ofensīvu (8:3) jūrmalnieki piebremzēja (9:7), taču nākamo desmit minūšu laikā salaspilieši piebēra viesu vārtus pilnus un panāca šķietami solīdu 17:10 pārsvaru.

Jūrmalas handbolisti metās atspēlēties, otrā puslaika vidū starpību sadeldēja līdz diviem goliem (21:19), bet divarpus minūtes līdz beigām arī izlīdzināja rezultātu (26:26). Galotnē veiksmīgāki tomēr izrādījās Salaspils kluba spēlētāji, kuri izcīnīja pirmo uzvaru sezonā – 27:26. Mājiniekiem pa sešiem vārtiem guva Niks Remess un Eduards Malahovs, piecus – Artūrs Ozerskis, kura kontā arī izšķirošais precīzais metiens 19 sekundes līdz beigām.

Ulbrokas sporta kluba handbolisti ceturtās kārtas spēli aizvadīja viesos pret “Dobele/Tērvete” vienību. Līdzīgi kā Salaspils komandas, viņi labi sāka (3:0, 12:6), taču tad visu iegūto pārsvaru pasēja (14:14). Izšķirošais izrādījās izrāviens 4:0 otrā puslaika vidū, kas Stopiņu handbolistiem palīdzēja gūt uzvaru 25:22. Viktors Fadejevs guva deviņus, Andris Vītols sešus un Mareks Koroļkovs četrus vārtus.

Pirmās līgas turnīra tabulā pēc četrām kārtām Ulbrokas sporta klubs ar četriem punktiem dala 3.-5.vietu, bet “Salaspils/Mērnieks ZM” ar diviem punktiem ir sestajā pozīcijā astoņu komandu konkurencē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.