Menu
 

BMX Latvijas kausa sezonas pirmajā posmā ādažniekiem septiņas godalgas, mārupiešiem piecas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Sanda Balode, LRF Foto - Sanda Balode, LRF

Sestdien Saldū startējusi jaunā “Crystal Dent” BMX Latvijas kausa sezona. Sacensību seriāla pirmajā posmā ar sekmīgiem startiem izcēlās arī Pierīgas BMX klubu pārstāvji no Ādažiem un Mārupes, kuri dažādās vecuma grupās ieguva attiecīgi septiņas un piecas medaļas.

Pateicoties modernās zobārstniecības “Crystal Dent” atbalstam, BMX Latvijas kauss ieguvis jaunu nosaukumu un šogad risināsies desmit posmos, informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācija. Pirmajā no tiem, lai arī virkne vadošo elites, junioru un vecāko jauniešu grupu sportistu pēc Eiropas kausa Valmieras posmiem izvēlējās atvilkt elpu un Saldū  nestartēja, sacensību sportiskais azarts, īpaši jaunākajās grupās, bija augstākajā līmenī.

Tieši jaunākajās grupās lielākos panākumus guva Ādažu un Mārupes BMX braucēji. Īpaši iespaidīgs bija mazo ādažnieku sniegums pēc vecuma otrajā jaunākajā B7 grupā, kur 29 censoņu konkurencē Mateo Bogomazovs, Kristians Blūmanis un Matīss Kārlis Pastors izcīnīja trīs pirmās vietas.

Par gadu vecāko riteņbraucēju sacensībās otro vietu izcīnīja “BMX Ādaži” komandas pārstāvis Mihails Romanovs. Trīs medaļas arī Ādažu meitenēm – Annija Skūltāne bija otrā G11-12 grupā, bet G8- grupā otro un trešo vietu ieguva Jasmīne Benete un Otīlija Helmane.

Viena uzvara arī Mārupes BMX klubam – to B11-12 grupā, startējot 34 dalībniekiem, izcīnīja Otto Daugavietis. Sudraba medaļas posmā ieguva Kate Lukša G9-10 grupā un Uldis Dreimanis krūzeru 13-24 grupā, trešās – Rūdolfs Sils B9 grupā un Ralfs Diške B8 grupā.

“Pro Open” grupā vīriem nepārspēts palika “BMX Rīga/ RRS” pārstāvis Edgars Regzdiņš, kurš otrajā vietā atstāja savu kluba biedru Krišjāni Zuti, bet elitē dāmām pirmās sacensības pēc traumas sadziedēšanas aizvadīja un arī uzvarēja Paula Kibare.

BMX Latvijas kausa otrais posms gaidāms jau šīs nedēļas nogalē Jelgavā. Pierīgas trasēs sacensības gaidāmas rudens pusē – 26.augustā Mārupē paredzēts septītais posms, bet 30.septembrī Ādažos pēdējais desmitais. Jau ierasti dienu pēc Latvijas kausa posmiem turpat notiks novada kausa izcīņas sacensības, kas BMX braucējiem pagarina sportisko nedēļas nogali vēl par vienu dienu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.