Menu
 

Salaspilieši palīdz Latvijas vieglatlētikas izlasei nosargāt vietu Eiropas čempionāta otrajā līgā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Guntis Bērziņš, LVS Foto - Guntis Bērziņš, LVS

Latvijas vieglatlētu izlase ar grūtībām nosargājusi vietu Eiropas komandu čempionāta otrajā līgā sacensībās, kas Eiropas spēļu ietvaros nedēļas vidū notika Polijā. 16 valstu konkurencē Latvijas komanda ieņēma 13.vietu, bet trīs pēdējo vietu ieguvēji izkrita uz trešo līgu. Latviju sacensībās pārstāvēja arī divi Salaspils vieglatlēti.

Divās disciplīnās startēja Sandis Dzenītis. Trīssoļlēkšanā viņš ieņēma piekto vietu, turklāt ne tikai sasniedza jaunu personisko rekordu, bet arī izpildīja Eiropas U23 čempionāta normatīvu – 15,55 metri. Tāllēkšanā viņa sniegums pieticīgāks – 7,23 metri un 12.vieta. Savukārt veterāns Igors Sokolovs, kurš Latviju Eiropas komandu čempionātos (agrāk – Eiropas kausā) pārstāvēja jau 13.reizi, vesera mešanā ar 51,94 metrus tālu raidījumu ierindojās 14.vietā.

Eiropas komandu čempionāta pirmajā līgā startē 16 spēcīgākās komandas, otrajā – nākamās 16 un trešajā – visas pārējās. Otrās līgas kopvērtējumā pirmās trīs vietas izcīnīja Ungārija, Ukraina un Lietuva, kas nākamajā Eiropas komandu čempionātā startēs pirmajā līgā. Latvijas vieglatlētu konkurenti Polijā vēl bija Bulgārija, Dānija, Horvātija, Igaunija, Islande, Kipra, Luksemburga, Moldova, Rumānija, Serbija, Slovākija un Slovēnija.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.