Menu
 

Foto: Ādažnieces trešo gadu pēc kārtas uzvar Pierīgas skolu tautas bumbas turnīrā Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: Ādažnieces trešo gadu pēc kārtas uzvar Pierīgas skolu tautas bumbas turnīrā Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Mālpils sporta kompleksā aizvadītajā Pierīgas skolēnu sporta spēļu tautas bumbas turnīrā meitenēm pirmo vietu jau trešo gadu pēc kārtas izcīnījušas Ādažu vidusskolas audzēknes. Aiz viņām ierindojās Jaunmārupes pamatskolas un Saulkrastu vidusskolas komandas.

Sacensībās piedalījās 14 Pierīgas mācību iestāžu meiteņu komandas. Vispirms tika aizvadīti priekšsacīkšu turnīri trijās apakšgrupās, un pa divām labākajām komandām no katras grupas iekļuva finālturnīrā par 1.-6. vietu. Par spēļu spraigumu liecina fakts, ka uzvaras visos pirmā posma mačos izcīnīja tikai viena komanda – Jaunmārupes pamatskola.

Intriga cīņā par godalgotajām vietām saglabājās līdz pašām finālturnīra beigām, un vienādu punktu skaitu (pa 13) beigās bija savākušas divas skolas. Vienīgo zaudējumu Jaunmārupes skolnieces piedzīvoja spēlē pret Ādažu vidusskolas meitenēm (6:12), un tas viņām maksāja pirmo vietu. Ādažnieces gan piekāpās Saulkrastu vidusskolas komandai (5:8), taču panākums savstarpējā spēlē pirmo vietu nodrošināja viņām.

Otro vietu tautas bumbas turnīrā ieņēma Jaunmārupes pamatskola, bet trešo ar 11 punktiem ieguva Saulkrastu meitenes. Ceturto vietu ieguva Carnikavas pamatskola (9 p.), piekto Zaķumuižas pamatskola (7 p.) un sesto Mārupes vidusskola (7 p.).

Komandas, kas apakšgrupu turnīros bija ieņēmušas trešo un ceturto vietu, aizvadīja turnīru par 7.-12.vietu. Tajā vislabāk veicās Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolas audzēknēm (15 p.), aiz viņām sīvā cīņā ierindojās Babītes vidusskola, Ropažu vidusskola, Ulbrokas vidusskola (visām pa 11 p.), Mālpils novada vidusskola un Inčukalna pamatskola (abām pa 6 p.). Divas pēdējās vietas kopvērtējumā ieņēma priekšsacīkšu neveiksminieces Baldones vidusskolas un privātās skolas “Patnis” audzēknes.

Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu tautas bumbas turnīrs zēniem paredzēts 27.novembrī Mārupes vidusskolā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.