Menu
 

Latvijas kausus kamaniņu sportā iegūst saulkrastieši Aparjodi un siguldieši Šici Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Latvijas kausus kamaniņu sportā iegūst saulkrastieši Aparjodi un siguldieši Šici Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Māsa un brālis Kendija un Kristers Aparjodi no Saulkrastiem, kā arī siguldieši brāļi Andris un Juris Šici izcīnījuši uzvaras Latvijas kausa izcīņā kamaniņu sportā, kas sestdien notika Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē. Starp laureātiem bija arī Ropažu un Stopiņu novadu sportisti.

Dāmu konkurencē Kendija Aparjode bija nedaudz lēnāka startā, taču abos braucienos sasniedza labākos rezultātus (summā 1:24,965). Otrā vieta krimuldietei Elīzai Caucei (1:25,134), kura savukārt bija pārliecinoši labākā startā, taču trases beigu daļā piekāpās Aparjodei. Bronza siguldietei Ullai Zirnei (1:25,761), kura abos braucienos bija trešā, informēja Latvijas Kamaniņu sporta federācijā.

Vīriem četru dalībnieku konkurencē pārliecinoši labākais pirmajā braucienā bija Kristers Aparjods, otrajā braucienā viņš bija otrais, taču ar to pietika uzvarai divu braucienu summā (1:37,643). Sudrabs siguldietim Rikam Kristenam Rozītim (1:37,780), bet bronza Ināram Kivleniekam (1:38,003), bet ceturtais palika Artūrs Dārznieks (1:38,216).

Divvietīgo ekipāžu konkurencē nepārspēti abos braucienos palika brāļi Andris un Juris Šici (1:24,730), otrā vieta Oskaram Gudramovičam/Pēterim Kalniņam (1:25,046), bet bronza Kristenam Putinam/Imantam Marcinkēvičam (1:25,181).

Junioru meiteņu konkurencē uzvara Elīnai Ievai Vītolai no Siguldas, sudrabs Andai Upītei no Saulkrastiem, bet bronza “Prezidenta kausa” uzvarētājai siguldietei Sigitai Bērziņai.

Starp jauniešiem vecākajā A grupā labākais abos braucienos un arī summā bija Gints Bērziņš (Sigulda), otrais Lūkass Krasts (Ulbroka) un trešais Eduards Ševics-Mikeļševics (Saulkrasti), bet jaunietēm uzvara Martai Zukulei (Ropaži), sudrabs Zanei Kalumai (Saulkrasti), bet bronza Justīnei Maskalei (Ropaži).

A grupas jauniešu divvietīgo ekipāžu konkurencē labākie Kaspars Rinks/Andris Ardis Liepiņš (Ropaži), otrie Roberts Martišs/ Artūrs Jelagins (Stopiņi), bet trešie Valts Pavlovs/Oskars Bondarenko (Sigulda/Ropaži). Meiteņu divvietīgo ekipāžu konkurencē uzvara Viktorijai Ziediņai/Selīnai Elizabetei Zvilnai no Ulbrokas, kurām puišu konkurencē divu braucienu summā otrais labākais laiks.

Jauniešu B grupas sacensībās pirmās trīs vietas izcīnīja Stopiņu novada pārstāvji Gustavs Krasts, Vitālijs Jegorovs un Arkādijs Skleinovs, bet meitenēm pirmās divas bija ropažnieces Selīna Elizabete Zvilna un Marta Robežniece. Starp jauniešiem jaunākajā C grupā labākais bija Rūdis Kūkojs no Saulkrastiem.

Pieaugušo izlase jau svētdien dodas uz Insbruku Austrijā, kur pēc nedēļas startēs Pasaules kausa izcīņas pirmajā posmā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.