Menu
 

Brāļi Šici labākie no Latvijas kamaniņu braucējiem Sprinta kausā Insbrukā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Brāļi Šici labākie no Latvijas kamaniņu braucējiem Sprinta kausā Insbrukā Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Brāļi Andris un Juris Šici izcīnījuši ceturto vietu sezonas pirmajās Sprinta kausa sacensībās kamaniņu sportā svētdien Insbrukas trasē Austrijā. Sešniekā, tāpat kā dienu iepriekš, iekļuva arī otra Latvijas divnieku ekipāža Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs.

“BMW” Sprinta kausa izcīņas sacensībās bija pārstāvēti 15 labākie sportisti pēc Pasaules kausa pamatsacensību rezultātiem, kuri veica pa vienam braucienam. Siguldieši Šici finišēja pēc 30,033 sekundēm, kas izrādījās ceturtais labākais rezultāts. Par uzvarētājiem kļuva mājinieki austrieši Stjū/Kollers, kuriem Šici zaudēja 0,117 sekundes.

Kristenam Putinam no Ropažiem un Imantam Marcinkēvičam no Naukšēniem izdevās sasniegt sesto rezultātu (0,175 sekundes aiz uzvarētājiem). Jāatgādina, ka dienu iepriekš Pasaules kausa pamatsacensībās viņi izcīnīja negaidīti augsto ceturto vietu.

“Startu varējām labāku izraut, diemžēl tur arī zaudējām laiku. Šogad trase ir citādāka nekā iepriekšējos gados, tāpēc treniņos bija samērā daudz problēmu, līdz ar to arī braucām ar lielu piesardzību, kas atspoguļojas manā pozā. Nebija 100% pārliecības. Pēc citu divnieku startiem varēja redzēt, ka trase nebija ļoti vienkārši braucama, bet uz atbrīvošanās rēķina varējām nedaudz iegūt, jo kamanas bija labi sagatavotas. Principā izdarījām savu maksimumu,” Latvijas Kamaniņu sporta federācijas preses dienestam atzina K. Putins.

Dāmu konkurencē Latvijas kamaniņu braucējas palika uzreiz aiz pirmā desmitnieka – saulkrastiete Kendija Aparjode ieņēma vienpadsmito un krimuldiete Elīza Cauce divpadsmito vietu. Par uzvarētāju kļuva titulētā Vācijas sportiste Natālija Geizenbergere, kurai latvietes zaudēja attiecīgi 0,438 un 0,452 sekundes.

Sprinta kausa vīriešu sacensībās Latvija nebija pārstāvēta. Priekšpusdienā notikušajās Pasaules kausa sacensībās labākais no latviešiem bija siguldietis Inārs Kivlenieks, kurš ierindojās 20.vietā, uzvarētājam vācietim Johanesam Ludvigam divu braucienu summā zaudējot 0,638 sekundes.

Vienu pozīciju zemāk finišēja Artūrs Dārznieks (+0,651 s), 29.vietā 32 sportistu konkurencē palika Riks Kristens Rozītis (+1,371 s), bet Kristers Aparjods no Saulkrastiem pēc pirmā brauciena tika diskvalificēts par tehnisko noteikumu pārkāpumu.

Nākamais Pasaules kausa izcīņas posms kamaniņu sportā paredzēts 1.un 2.decembrī Vistleras trasē Kanādā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.