Menu
 

Garkalnes "Livonia" Baltijas regbija līgā paliek aiz labāko trijnieka (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - ekrānuzņēmums no Facebook.com Foto - ekrānuzņēmums no Facebook.com

Piedzīvojot zaudējumu finālspēlē par trešo vietu pret Viļņas komandu “Geležinis vilkas”, Garkalnes regbija klubs “Livonia” Baltijas “Top” līgas turnīrā finišējis  ceturtajā vietā, kas ir par divām pozīcijām zemāk nekā pirms gada. Tādējādi noslēguma kopvērtējuma tabulā abi Latvijas klubi ierindojušies blakus – piekto vietu ieņēma Ķekavas “Miesnieki”.

Sestdien pielijušajā un vējainajā Upesciema stadionā jau piektajā minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja Enco Beltramino (5:0). Taču lietuvieši, kuri pirmajā puslaikā spēlēja pa vējam, pārņēma iniciatīvu un līdz pārtraukumam nopelnīja 20 punktus ar diviem realizētiem piezemējumiem un diviem soda sitieniem.

Pakaļdzīšanos otrajā puslaikā ievadīja Roberta Brikmaņa piezemējums un Beltramino soda sitiens (13:20), taču apmēram 15 minūtes līdz beigām “dzelzs vilki” atjaunoja divu piezemējumu pārsvaru (13:27).

Piecas minūtes pirms beigām “Livonia” vēlreiz atjaunoja septiņu punktu starpību ar Dāvja Jansona piezemējumu un Beltramino realizāciju, galotnē mājinieki ilgi kontrolēja bumbu un bija ļoti tuvu, lai panāktu neizšķirtu, tomēr pieļāva kļūdu un līdz ar to arī zaudēja spēli – 20:27.

Jāatgādina, ka Baltijas “Top” līgas pamatturnīru “Livonia” bija beigusi otrajā vietā, taču piedzīvoja zaudējumus abās izslēgšanas turnīra spēlēs. Savukārt “Miesnieki” regulārajā sezonā bija sestie, bet ar uzvarām abos “play off” mačos finišēja piektajā pozīcijā.

Vēlāk sestdien notikušajā finālspēlē divu Šauļu klubu duelī “Vairas-Kalvis-Jupoja” sīvā cīņā ar 15:10 pārspēja “Baltrex-Šiauliai” regbistus un otro gadu pēc kārtas kļuva par Baltijas “Top” līgas čempioniem. Galīgais vietu sadalījums: 1.”Vairas-Klavis-Jupoja”, 2.”Baltres-Šiauliai”, 3.”Geležinis vilkas”, 4.”Livonia”, 5.”Miesnieki”, 6.”Ažuolas”, 7.”Šiauliai”, 8.”VRA-Tomosta”.

Sezonas noslēgumā Latvijas labākie regbisti gatavosies divām Latvijas valstsvienības spēlēm Eiropas čempionātā.

(papildināta ar 6.rindkopu)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.