Menu
 

Siguldas basketbolisti zaudē Latvijas kausa atklāšanas spēlē; Mārupe apspēlē Ādažus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - basket.lv Foto - basket.lv

Basketbola klubs “Sigulda/Modern house” piedzīvojis zaudējumu ar viena punkta starpību Latvijas basketbola Užavas kausa izcīņas atklāšanas spēlē savās mājās pret basketbola skolas “Tukums” komandu, taču vēl būs iespēja atspēlēties – pirmās kārtas pāra uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā. Nacionālās basketbola līgas turnīrā sagrāvi piedzīvojuši BK “Ķekava” basketbolisti, bet Reģionālajā basketbola līgā Mārupes komanda uzvarējusi Ādažu novada basketbola klubu.

Siguldas basketbolisti trešdienas mačā pret Tukuma komandu pirmajās trijās minūtēs grozā ielidināja trīs trīspunktu metienus un strauji izvirzījās vadībā – 16:6. Lielāko pārsvaru laukuma saimnieki sasniedza otrās ceturtdaļas vidū (39:23) un pirmo puslaiku pabeidza ar komfortablu pārsvaru 47:35.

Nepatikšanas sākās pēc pārtraukuma, kad dažu minūšu laikā Tukuma basketbolisti likvidēja visu deficītu (49:49), bet divi siguldieši kājas savainojumu dēļ palika uz rezervistu soliņa. Puslaika vidū “Sigulda/Modern house” veica cerīgu 9:0 izrāvienu (69:61), taču tikpat ātri visu iegūto iztērēja (72:73). Tuvojoties spēles izskaņai, Tukuma komandas pārsvars sasniedza pat septiņus punktus (79:86), un tikai viesu precizitātes trūkums pēdējos uzbrukumos ļāva starpību samazināt līdz 87:88, kas uzkurina intrigu pirms atbildes mača.

“Siguldas” spēlējošais treneris Kārlis Večens spēlē savāca 21 punktu, 6 rezultatīvas piespēles, 5 atlēkušās bumbas un 5 pārķertas piespēles, bet arī 8 kļūdas. Pa 18 punktiem iemeta Rihards Strauts un Lauris Bērziņš. Mājinieku galvenais “kapracis” bija Artūrs Grīnbergs, kurš viesu labā guva 39 punktus.

Atbilde spēle paredzēta 25.oktobrī Tukumā. Šī pāra uzvarētāji kausa izcīņas otrajā kārtā tiksies ar basketbola klubu “Grobiņa”. Abi pārējie Pierīgas klubi turnīru sāks no otrās kārtas. BK “Ķekava” sacentīsies ar “Gulbenes bukiem”, bet Salaspils sporta skolas komanda – ar BK “Jelgava”.

Pēc uzvaras Nacionālās basketbola līgas sezonas pirmajā spēlē basketbola klubs “Ķekava” piedzīvojis otro sagrāvi pēc kārtas. Izbraukuma spēlē pret “VEF Rīga” fārmklubu Rīgas Stradiņa universitātes/”VEF Rīga” komandu ķekavieši jau 4.minūtē zaudēja 3:15, pēc pirmās ceturtdaļas – 7:31 un beigās piedzīvoja zaudējumu 52:106. Jau ierasti, rezultatīvākais “Ķekavas” rindās bija Eduards Avotiņš (13 p.), kuram ar deviņiem punktiem piebalsoja Edgars Lācis.

Trešdien vakarā Mārupes sporta kompleksā spēkus samēroja divas Pierīgas komandas – Mārupes sporta centrs pret BK “Ādaži/Carnikava”. Pavērsieniem bagātā spēlē mājinieki pirmās ceturtdaļas vidū nonāca zaudētājos (11:20, vēlāk arī 15:29), taču otrajā ceturtdaļā ar strauju 19:4 izrāvienu ne tikai atspēlējās, bet arī pirmo puslaiku noslēdza savā labā (34:33).

Trešās ceturtdaļas pirmajā pusē ādažnieki atbildēja ar 10:0 spurtu (40:51), taču nākamajās desmit minūtēs uz mārupiešu lielisko precizitāti un 40 gūtajiem punktiem spēja atbildēt tikai ar desmit (80:61), un Mārupes basketbolisti svinēja pārliecinošu uzvaru 93:75.

Laukuma saimniekiem Roberts Ciganskis guva 22, Markuss Spila 21 un Markuss Kiops 15 punktus, BK “Ādaži/Carnikava” rindās rezultatīvākie bija Viesturs Kohs (19), Rolands Dovgjallo (18) un Jānis Ābols (15). Abām komandām nu ir pa vienai uzvarai, taču mārupiešiem trijās, bet ādažniekiem divās šīs sezonas spēlēs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.