Menu
 

Latvijas kamaniņu sporta izlase dodas uz treniņnometni Altenbergas trasē

  • Autors:  LETA
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Sestdien Latvijas kamaniņu sporta izlase dosies uz treniņnometni Altenbergas trasē Vācijā, ceturtdien paziņoja Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).

Starptautiskā treniņnometne Vācijā notiks no 23. līdz 26.oktobrim.

Uz Vāciju dosies 15 sportisti: Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts, Elīna Ieva Vītola, Kendija Aparjode, Sigita Bērziņa, Frančeska Bona, Kristers Aparjods, Anda Upīte/Sanija Ozoliņa, Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna un Marta Robežniece/Kitija Bogdānova.

Veselības stāvokļa dēļ komandai nepievienosies Kaspars Rinks.

"Uz nometni komanda brauks teju pilnā sastāvā. Izlasei pievienosies arī junioru izlases atlēti. Jaunākajiem atlētiem uzdevums ir pēc iespējams labāk atrast kopēju "valodu" ar Altenbergas trasi, apgūt trases virāžas," par mērķiem stāsta Latvijas izlases galvenais treneris Zintis Šaicāns.

Lai pēc iespējas īsākā laika posmā spētu pielāgot inventāru, sameklēt labākos risinājumus kamanu konfigurācijā, kā arī izzināt labākās trajektorijas un iegūtu pēc iespējas lielāku ātrumu Altenbergas trasē, treniņnometnē katru dienu tiks aizvadīti divi trases treniņi.

Šaicāns skaidro, ka apzinās, ka ledus struktūra un trases profili daļēji var mainīties, atgriežoties trasē startam pasaules čempionātā.

"Vēlos, lai sportisti iegūst pārliecību un pēc iespējas labāk apgūst sarežģīto Altenbergas trasi," bilst Šaicāns, piezīmējot, ka tehnikas treneriem "būs ļoti sarežģīta un intensīva nedēļa", vairākas stundas dienā pielāgojot kamanu konfigurāciju katram sportistam tieši Altenbergas ledus trasei.

Pasaules čempionāts Altenbergā norisināsies no 26. līdz 28.janvārim, bet uzreiz nākamajā nedēļas nogalē turpat notiks Pasaules kausa piektais posms.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.