Menu
 

Mārupes volejbolistes iekļūst Latvijas kausa izcīņas pusfinālā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Mārupes volejbolistes iekļūst Latvijas kausa izcīņas pusfinālā nacionalaliga.lv

Dramatiskiem pavērsieniem bagātā spēlē Mārupes sporta centra dāmu volejbola komanda ceturtdien savā laukumā piecos setos pārspēja volejbola klubu “Gulbene” un kvalificējās Latvijas kausa izcīņas pusfinālam.

Ceturtdaļfināla sērijas pirmajā mačā nedēļu iepriekš mārupietes bija svinējušas uzvaru trijos setos un arī atbildes spēli sāka ļoti pārliecinoši – ātri ieguva 11:3 pārsvaru, pēc tam to palielināja līdz 17:6. Taču tad pazaudēja spēles pavedienu, ļaujot pretiniecēm ne tikai izlīdzināt rezultātu, bet pat panākt divas setbumbas (22:24). Nākamos četrus punktus tomēr guva laukuma saimnieces un pirmo setu pabeidza 26:24.

Kā spoguļattēlā aizritēja otrais sets. Šoreiz jau Gulbenes volejbolistes guva septiņus punktus pēc kārtas, panāca 10:3 savā labā un, tuvojoties seta galotnei, bija pārliecinošā 21:13 vadībā. Mārupes komanda atjaunoja intrigu, samazinot starpību līdz 20:22, tomēr setu glābt viņām neizdevās – 20:25.

Bez drāmas neiztika arī trešajā setā. Tā vidusdaļā mājinieces guva septiņus punktus pēc kārtas un bija drošā vadībā 20:13 – taču pamanījās nonākt zaudētājās 21:22. Pašā seta izskaņā Mārupes volejbolistes tomēr atguvās un guva uzvaru 25:23.

Ceturtajā setā tik krasas rezultāta svārstības vairs netika piedzīvotas, taču tā izskaņā mārupietes zaudēja četrus punktus pēc kārtas (17:22) un pēc tam arī visu setu – 20:25.

Īsajā piektajā setā laukuma saimnieces no 2:5 spēja panākt 9:6 un dažu punktu pārsvaru nosargāja līdz beigām – 15:11 setā, 3:2 (24, -20, 23, -20, 11) divas stundas garajā spēlē un 2:0 ceturtdaļfināla sērijā.

Visvairāk punktu uzvarētāju labā guva Monta Urbāne (18), Agija Sidorova (14), Marta Ozoliņa (13) un Sanita Kuprašova (9).

Latvijas kausa izcīņas pusfinālam kā pašreizējās trofejas īpašnieces kvalificējušās arī sporta kluba “Babīte” volejbolistes. Abās pārējās ceturtdaļfināla sērijās uzvaras svinēja Rīgas Stradiņa universitātes un Minusas Volejbola skolas apvienotā komanda, kā arī volejbola klubs “Jelgava”/LLU.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.