Menu
 

Salaspils basketbolisti principiālā cīņā pārspēj siguldiešus; RBL spēlēs uzvara Ādažos, zaudējums Piņķos

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Salaspils sporta skola Foto - Salaspils sporta skola

Nacionālās basketbola līgas turnīrā piektdien vakarā Salaspils sporta skolas komanda savā laukumā Pierīgas novadu duelī pārspēja basketbola klubu “Sigulda/Modern house”. Divas spēles ar Pierīgas komandu piedalīšanos aizvadītas Reģionālajā basketbola līgā.

Salaspils un Siguldas komandu savstarpējā spēle bija pirmā kopš pagājušās sezonas Reģionālās līgas fināla, kurā triumfēja siguldieši. Šoreiz viņi tikai uz īsu brīdi pirmajā puslaikā izvirzījās vadībā. Salaspiliešu pirmo izrāvienu puslaika vidū (25:12) viesiem izdevās piebremzēt (27:24), taču pēdējās četrās minūtēs salaspilieši nosargāja savu grozu neskartu un pārtraukumā devās ar solīdu 49:31 pārsvaru.

Pēc pārtraukuma Salaspils basketbolisti ilgu laiku saglabāja 16-18 punktu starpību (70:53 astoņas minūtes līdz beigām). Taču tad siguldiešiem beidzot izdevās kārtīga pakaļdzīšanās, un divas minūtes pirms ceturtās ceturtdaļas beigām viņiem bija vairs tikai “mīnus trīs” (77:74). Mājiniekiem kritiskajā brīdī līdera lomu uzņēmās Dāvis Klegeris, kura septiņi punkti pēc kārtas un pārtverta piespēle svarīgā brīdī ļāva laukuma saimniekiem atgūties (84:74) un beigās svinēt uzvaru 86:80.

Uzvarētāju rindās Jānis Pozņaks izcēlās ar 24 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām, Kristiāns Armanovs iemeta 13 un Kristiāns Pastors 12 punktus. Siguldas komandas labā visvairāk punktu guva Rihards Strauts (23), Toms Ķēdis (20) un Mārtiņš Vīņauds (14). Salaspils sporta skolai ir sešas uzvaras astoņās spēlēs, bet BK “Sigulda/Modern house” – četri panākumi sešos mačos.

Reģionālajā basketbola līgā ceturto uzvaru sešās spēlēs izcīnīja basketbola klubs “Ādaži/Carnikava”. Mājas spēlē pret “Basketbola klase/Valka” komandu pirmajā puslaikā panāca astoņu punktu pārsvaru (26:18), bet līdz pārtraukumam to pazaudēja (42:41). Pēc pārtraukuma ar 10:2 spurtu ādažnieki iekrāja “plus 11” (71:60), bet šaubas par uzvarētājiem izgaisināja ar 9:0 izrāvienu pēdējās 3-4 minūtēs – 93:82.

Viesturs Kohs ar 31 punktu bija rezultatīvākais laukuma saimnieku rindās, Jānis Ābols iemeta 13 punktus, bet Rolandam Dovgjallo nedaudz pietrūka līdz “triple double” – 18 punkti, 13 atlēkušās bumbas un 7 rezultatīvas piespēles.

Savukārt “Babītes” basketbolisti savās mājās Piņķos piedzīvoja sāpīgu zaudējumu pret Bauskas BJSS audzēkņiem. Pirmajā puslaikā mājinieki bija zaudētājos 19:31, taču trešās ceturtdaļas vidū ar 17:5 spurtu pārņēma vadību. Pēdējās piecās minūtēs Babītes komandai bija gan septiņu punktu pārsvars (70:63), gan drīz pēc tam piecu punktu deficīts (70:75).

Sākoties pamatlaika pēdējai minūtei, laukuma saimnieki vēlreiz izvirzījās vadībā (78:77), taču pretinieki vispirms rezultātu izlīdzināja, bet sekundi pirms beigām realizēja vēl divus soda metienus – “Babītei” piektais zaudējums septiņos mačos 78:80. Oskars Strazdiņš guva 19, Edvards Liepiņš 16 un Valters Drusts 13 punktus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.