Menu
 

Basketbola laukumos uzvaras Siguldai un Mārupei, zaudējums Ādažiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Trešdien vakarā notikušajās spēlēs pie panākumiem gluži atšķirīgā veidā tika basketbola klubs “Sigulda/Modern house” Nacionālajā līgā un Mārupes sporta centra komanda Reģionālajā līgā, bet neveiksmi piedzīvoja BK “Ādaži/Carnikava” basketbolisti.

Četru zaudējumu sēriju NBL Austrumu grupas turnīrā beidzot izdevies pārtraukt BK “Sigulda/Modern house” basketbolistiem. Viesos pret basketbola klubu “Līvāni” sāncenši pārmaiņu izvirzījās vadībā, siguldieši lielāko pārsvaru sasniedza trešās ceturtdaļas vidū (53:43), taču tūdaļ pat zaudēja 10 punktus pēc kārtas. Sākoties pēdējai pusminūtei, līvānieši kārtējo reizi panāca izlīdzinājumu, siguldiešus sešas sekundes pirms beigām vadībā izvirzīja Toms Ķēdis, bet laukuma saimnieku atbilde bija neprecīza – “Siguldai” uzvara 79:77.

Šis bija Siguldas basketbolistu septītais panākums 13 spēlēs, kas NBL Austrumu grupā viņus ierindo piektajā vietā. Pēdējā mačā rezultatīvākie bija Didzis Mališevs ar 30, T.Ķēdis ar 21 un Māris Ramanis ar 10 punktiem.

Graujošu uzvaru pār RBL Centra grupas pastarīšiem BJBS “Rīga/Centrs” basketbolistiem savās mājās svinēja Mārupes sporta centra komanda. Pirmās ceturtdaļas izskaņā viņu pārsvars bija jau 27:4, bet beigās starpība sasniedza pat 69 punktus. Beigu rezultāts 119:52.

Visvairāk punktu uzvarētāju labā guva Ronalds Ginters (22), Roberts Čaunāns (21), Jēkabs Niedra (19) un Artūrs Kivlenieks (16). Mārupiešiem 13 spēlēs ir 10 uzvaras un līderpozīcijas grupā.

Toties zaudējumu savā laukumā pret rangā zemāk esošo basketbola klubu “Cēsis” piedzīvoja BK “Ādaži/Carnikava” basketbolisti. Vadībā viņi bija tikai pašā cīņas sākumā (3:2, 5:4), bet otrās ceturtdaļas vidū zaudēja jau 21:39. Otrajā puslaikā 19 punktu starpību ādažnieki samazināja līdz astoņiem (65:73, 70:78), taču pēdējās minūtēs pārāki atkal bija viesi – 72:87.

BK “Ādaži/Carnikava” rindās labākais ar 23 punktiem, 10 atlēkušajām bumbām un 5 rezultatīvām piespēlēm bija Rolands Dovgjallo. Jānis Ābols pievienoja 17 punktus un Ričards Viesturs Cifersons 11 punktus. Ādažniekiem ir sešas uzvaras 11 spēlēs un vieta tabulas pirmajā četriniekā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.