Menu
 

RBL astotdaļfinālu mārupieši sāk ar uzvaru, ādažnieki ar zaudējumi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - basket.lv Foto - basket.lv

Reģionālās basketbola līgas (RBL) astotdaļfināla pirmajās spēles trešdien vakarā Mārupes sporta centra komanda svinēja pārliecinošu uzvaru savās mājās, bet basketbola klubs “Ādaži/Carnikava” sīvā cīņā izbraukumā piedzīvoja zaudējumu. Sērijās līdz divām uzvarām.

Ņemot vērā šīs sezonas rangu, abās RBL astotdaļfināla sērijās ar Pierīgas komandu piedalīšanos kāds no klubiem ir izteikts favorīts. Mārupes basketbolisti pamatturnīru beidza ar otro labāko bilanci, bet viņu pretinieki Gulbenes “Buki/Juniors” izslēgšanas turnīrā iekļuva kā pēdējie sešpadsmitie. Mārupieši savās mājās šķietami apliecināja savu statusu un jau otrās ceturtdaļas vidū panāca 17 punktu pārsvaru (31:14) – taču pēdējās četrās minūtēs nespēja gūt ne punkta un ļāva pretiniekiem starpību samazināt līdz “mīnus trīs”.

Uzreiz pēc pārtraukuma mājinieki metās atjaunot pārsvaru, tuvojoties puslaika vidum, panāca 49:33 savā labā, un jau labu brīdi pirms beigām šaubu par uzvarētājiem nebija – 79:55. Mājinieku sastāvā rezultatīvākie bija Toms Lūkass Ailis (15 punkti), Roberts Ciganskis (14) un Markuss Spila (13), bet Jēkabs Niedra savāca 9 punktus, 12 atlēkušās bumbas un 9 rezultatīvas piespēles.

Basketbola klubs “Ādaži/Carnikava” vietu RBL izslēgšanas turnīrā nodrošināja tikai pēdējā kārtā un pamatturnīra rangā ieņēma 14.vietu, bet viņu sāncenši Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes studenti trešo. Viesos Jelgavā ādažnieki bez sava līdera un RBL Mēneša spēlētāja janvārī Rolanda Dovgjallo bija vadībā gandrīz visu pirmo puslaiku, un viņu lielākais pārsvars bija 41:30. Mājinieki priekšā bija tikai īsu brīdi otrajā ceturtdaļā, bet tūdaļ pēc tam zaudēja 10 punktus pēc kārtas. Pēc pirmā puslaika 48:44 BK “Ādaži/Carnikava” labā.

Dažu punktu pārsvaru viesi saglabāja līdz otrā puslaika vidum, kad garām grozam aizlidoja desmit viņu metieni pēc kārtas. Tas palīdzēja LBTU basketbolistiem pārņemt vadību un, lai arī intriga saglabājās gandrīz līdz pašām beigām, mājinieki uzvarēja 76:69. “Ādaži/Carnikava” labā Armands Jakušenoks iemeta 20, Ričards Viesturs Cifersons 16 un Jānis Ābols 13 punktus.

Sēriju otrās spēles paredzētas 28.februārī Gulbenē un Ādažos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.