Menu
 

Bērziņš uzvar Nāciju kausa sacensībās Siguldā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mārcis Gaujenietis Foto - Mārcis Gaujenietis

Ar Nāciju kausa sacensībām jeb kvalifikāciju piektdien Siguldā sākās Pasaules kausa izcīņas astotais posms kamaniņu sportā, kurā piedalās 140 sportisti no 22 valstīm.

Vīru konkurencē vienīgo braucienu visātrāk veica siguldietis Gints Bērziņš, kurš Nāciju kausā uzvar jau trešo posmu pēc kārtas un šajā rādītājā ir sezonas līderis. Pamatsacensībām kvalificējās arī ropažnieks Kaspars Rinks (7.vieta) un juniors Roberts Dreimanis (10.). Vietu svētdienas sacensībās jau bija garantējis Kristers Aparjods.

Dāmu sacensībās par ceturto ceļazīmi uz Pasaules kausa posmu Zane Kaluma (7.vieta) pārspēja Frančesku Bonu (9.). Sestdien startēs arī Elīna Ieva Vītola, Kendija Aparjode un Sigita Bērziņa.

Vīru divnieku ekipāžu Pasaules kausa pamatsacensībām līdz ar Mārtiņu Botu/Robertu Plūmi un Eduardu Ševicu-Mikeļševicu/Lūkasu Krastu kvalificējās Raimonds Baltgalvis un Vitālijs Jegorovs – par spīti tam, ka piektdienas braucienā nefinišēja. Vēl viens Latvijas divnieks Jānis Gruzdulis-Borovojs un Ēdens Eduards Čepulis Nāciju kausa braucienā sasniedza sesto rezultātu, taču Pasaules kausa posmā nestartēs. 

Visbeidzot Nāciju kausa dāmu divnieku sacensībās, kurās startēja tikai trīs dueti un finišēja divi, Anda Upīte atkal kopā ar Zani Kalumu pārspēja Viktoriju Ziediņu un Selīnu Elizabeti Zvilnu.

Sestdien plkst.10.00 un 11.25 Siguldā paredzēti dāmu braucieni, bet 12.55 un 14.40 startēs divnieku ekipāžas vīriem un dāmām. Svētdien plkst.10.25 sacensības sāks vīri, bet no plkst.14.30 norisināsies Sprinta kausa sacensības, kurās piedalīsies pa 15 labākajiem katrā disciplīnā.

“Sigulda ir viena no pasaules sarežģītākajām trasēm. Ar pirmajiem treniņiem sportisti demonstrē labu braukšanas sniegumu, un uz doto brīdi tendences ir labas. Nedēļas nogalē gaidāmi siltāki laikapstākļi, centīsimies tiem adaptēties . Sportisti ir motivēti un gatavi parādīt labāko sniegumu. Mājas trases sienas mums palīdzēs, kā arī skatītāju klātbūtne motivēs. Mērķi, kā vienmēr, ir paši augstākie – cīnīties par godalgām visās disciplīnās,” pirms Pasaules kausa priekšpēdējā posma atzinis Latvijas izlases galvenais treneris Zintis Šaicāns.

Nākamās nedēļas nogalē Siguldā notiks Pasaules kausa pēdējais devītais posms.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.