Menu
 

Foto: Botam un Plūmem uzvara, Vītolai otrā vieta Pasaules kausa posmā Siguldā Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Galinovskis, Mārcis Gaujenietis Foto - Mareks Galinovskis, Mārcis Gaujenietis

Mārtiņš Bots un Roberts Plūme izcīnīja uzvaru divnieku ekipāžu sacensībās sestdien Pasaules kausa izcīņas priekšpēdējā astotā posma sacensībās kamaniņu sportā Siguldas trasē. Dāmu konkurencē Elīna Ieva Vītola ieguva otro vietu.

Dāmu sacensību pirmajā braucienā Vītola bija sestā, bet otrajā ar trešo labāko rezultātu pakāpās uz otro vietu. Uzvarētājai vācietei Annai Berreiterei siguldiete summā zaudēja 0,018 sekundes. Trešajā vietā ierindojās vēl vien Vācijas kamaniņu braucēja Jūlija Taubica (+0,081 s).

Vietas labāko desmitniekā izcīnīja trīs pārējās Latvijas sportistes, kuras turklāt sarindojās cita aiz citas. Zanei Kalumai ar 14.un 2.rezultātu braucienos – sestā vieta (+0,156 s), Kendijai Aparjodei ar 3.un 10.rezultātu – septītā (+0,161 s) un līderei pēc pirmā brauciena Sigitai Bērziņai – astotā (+0,263 s). Visas četras latvietes kvalificējušās svētdienas Sprinta kausa sacensībām.

Pasaules kausa izcīņas absolūtajā kopvērtējumā divas sacensības pirms beigām uzvaru nodrošinājusi J.Taubica (895 p.), kurai ir 223 punktu pārsvars pār tuvākajām sekotājām A.Berreiteri un austrieti Madelenu Egli. E.I.Vītola ir sestajā vietā (490 p.), K.Aparjode desmitajā (428 p.) un S.Bērziņa trīspadsmitajā (316 p.).

Vēlāk vīru divnieku ekipāžu sacensībās Mārtiņš Bots un Roberts Plūme bija nepārspēti abos braucienos un otrās vietas ieguvējus titulētos vāciešus Tobiasu Vendlu un Tobiasu Arltu apsteidza par 0,018 sekundēm. Trešo vietu ieņēma austrieši Tomass Štoi/Volfgangs Kindls (+0,274 s), bet ceturto – Eduards Ševics-Mikeļševics ar Lūkasu Krastu (+0,336 s), kuri braucienos bija piektie un ceturtie.

Trešā Latvijas ekipāža Raimonds Baltgalvis un Vitālijs Jegorovs pirmajā braucienā, tāpat kā dienu iepriekš Nāciju kausā, piedzīvoja kritienu, tomēr sasniedza finišu un beigās ieņēma pēdējo 17.vietu starp finišējušajiem, nekvalificējoties Sprrinta kausam. Siguldā startēja 22 ekipāžas.

Sezonas kopvērtējumā Bots/Plūme ar 676 punktiem ieņem trešo vietu aiz Štoi/Kindla (841) un Vendla/Arlta (715).

Dāmu divnieku ekipāžu sacensībās, kurās startēja 11 dueti, Viktorija Ziediņa un Selīna Elizabete Zvilna uzrādīja piekto un septīto laiku un ieņēma sesto vietu precīzi pussekundi aiz uzvarētājām Džesikas Degenhardas un Šejenas Rozentāles no Vācijas.

Savukārt Anda Upīte ar Zani Kalumu neveiksmīgi veica pirmo mēģinājumu (7.rezultāts) un otrajā sasniegtais ceturtais laiks pakāpties augstāk neļāva (+0,834 s).

Svētdien Siguldā norisināsies individuālās sacensības vīriem un sezonas pēdējie Sprinta kausa braucieni. Pēc nedēļas turpat tiks aizvadīts Pasaules kausa pēdējais devītais posms.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.