Menu
 

Foto: Aparjodam Siguldā divas otrās vietas; Botam un Plūmem – Sprinta kauss Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Galinovskis, FIL Foto - Mareks Galinovskis, FIL

Kristers Aparjods no Saulkrastiem izcīnīja otro vietu svētdien Pasaules kausa izcīņas priekšpēdējā astotā posma sacensībās kamaniņu sportā Siguldas trasē. Vēlāk notikušajās Sprinta kausa sacensībās otru uzvaru divu dienu laikā svinēja Mārtiņš Bots un Roberts Plūme, vienlaikus nodrošinot arī uzvaru kopvērtējumā, bet Kendija un Kristers Aparjodi izcīnīja otrās vietās.

Vīru individuālajās sacensībās K.Aparjods pēc pirmā brauciena kļuva par līderi, taču otrajā piekāpās pieredzējušajam Feliksam Loham no Vācijas – pirmo divu vietu ieguvējus summā šķīra 0,059 sekundes. Trešo vietu ieguva vācietis Makss Langenhans, kurš līdz ar to nodrošināja uzvaru Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā.

Siguldietis Gints Bērziņš ar septīto un piekto rezultātu braucienos ierindojās šosezon augstākajā sestajā vietā (+0,574 s). Pasaules kausa izcīņas debitants Roberts Dreimanis ieņēma 18.vietu (+3,124 s), bet Kaspars Rinks 31 dalībnieka konkurencē palika 21.vietā (+5,567 s).

Sezonas pēdējās trešās Sprinta kausa sacensības ar 15 labākajiem Pasaules kausa posma dalībniekiem katrā disciplīnā atklāja dāmu braucieni. Kendijas Aparjodes sasniegtais trases rekords šajā statusā noturējās labu brīdi, līdz to par 0,108 sekundēm pārspēja arī divu iepriekšējo sprintu uzvarētāja Jūlija Taubica no Vācijas – saulkrastietei otrā vieta. Sestajā vietā ierindojās Sigita Bērziņa (+0,259), bet sestdienas sacensību vicečempione Elīna Ieva Vītola un Zane Kaluma braucienus veica ar kļūdām un palika attiecīgi 12.un 13.vietā.

Pēc sacensībām J.Taubica jau saņēma kausus par uzvarām gan Sprinta kausa (300 p.), gan Pasaules kausa absolūtajā kopvērtējumā (995 p.) vēl pirms sezonas pēdējā posma. Sprinta kausā K.Aparjode ierindojās trešajā vietā, bet Pasaules kausa kopvērtējumā pirms pēdējām sacensībām Vītola ir astotajā vietā (522 p.) un Aparjode devītajā (513 p.).

Vīru divnieku konkurencē sestdienas Pasaules kausa posma čempioni Mārtiņš Bots un Roberts Plūme atkārtoja savu panākumu, atkal otrajā vietā atstājot pieredzējušos vāciešus Vendlu/Arltu (+0,087 s), un nodrošināja pirmo vietu arī Sprinta kausa kopvērtējumā (246 p.). Kā zināms, RoBoti ir arī šāgada pasaules sprinta čempioni.

Eduards Ševics-Mikeļševics un Lūkass Krasts svētdien sprintā ierindojās septītajā vietā (+0,235 s), bet Pasaules kausa kopvērtējumā pakāpās uz desmito vietu (276 p.). Pirmajā trijniekā pirms pēdējā posma ir Štoi/Kindls (671), Vendls/Arlts (575) un Bots/Plūme (530 p.).

Vienpadsmit dāmu ekipāžu sacensībās pasaules vicečempiones sprintā Anda Upīte un Zane Kaluma ierindojās ceturtajā vietā 0,228 sekundes aiz uzvarētājām, Pasaules kausa kopvērtējuma līderēm Andreas Feteres un Marionas Oberhoferes no Itālijas. Viktorija Ziediņa un Selīna Elizabete Zvilna palika devītajā pozīcijā (+1,586 s; divas ekipāžas nefinišēja). Sprinta kausu ieguva svētdienas sacensību otrās vietas ieguvējas austrietes Selīna Egle un Lara Mihaela Kipa.

Pasaules kausa posms noslēdzās ar sprinta sacensībām vīriem, kurās vairākkārt tika labots Siguldas trases rekords. Abi Latvijas kamaniņu braucēji atkārtoja priekšpusdienā sasniegtos rezultātus – Kristers Aparjods otrais 0,067 sekundes aiz F.Loha un Gints Bērziņš sestais (+0,254 s).

Sprinta kausa kopvērtējumā uzvarēja Makss Langenhans, kurš Siguldā bija ceturtais (Aparjodam summā trešā vieta), bet Pasaules kausa kopvērtējumā Kristers pakāpies uz otro vietu (741 p.) aiz M.Langenhana (970 p.).

Nākamās nedēļas beigās Siguldā notiks Pasaules kausa pēdējais devītais posms, bet nedēļu vēlāk kamaniņu braucēji sezonu noslēgs ar Latvijas čempionātu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.