Menu
 

Mārupes volejbolistēm un "Piejūras" volejbolistiem Latvijas čempionātos sezona galā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - VK "Saldus" Foto - VK "Saldus"

Volejbola kluba “Piejūra”/Murjāņu sporta ģimnāzijas volejbolisti piedzīvojuši neveiksmi dramatiskā cīņā Latvijas čempionāta ceturtdaļfināla sērijas izšķirošajā spēlē un no cīņas par medaļām izstājušies. Savukārt Mārupes sporta centra dāmu komanda zaudēja pamatturnīra pēdējā spēlē un izslēgšanas turnīrā nemaz neiekļuva.

Abām ar Pierīgas novadiem saistītajām komandām trešdienas mači bija obligāti jāuzvar, lai pagarinātu sezonu. Cīņas izvērtās ar ļoti atšķirīgiem scenārijiem.

Mārupietes savās mājās uzņēma tabulas trešajā vietā esošo Rīgas Volejbola skolas/Latvijas Universitātes komandu un piedzīvoja zaudējumu trijos setos. Pirmajā setā mājinieces bija vadībā 10:8, taču beigās zaudēja 15:25. Līdzīgi arī otrajā – seta vidū bija 14:12, vēlāk 18:17, bet beigās 19:25. Trešajā setā Mārupes volejbolistes piecu punktu deficītu sadeldēja līdz diviem (17:19), vēlāk atspēlēja trīs mačbumbas, bet arī šoreiz iznākums līdzīgs – 0:3 (15:25, 19:25, 21:25).

Ar četrām uzvarām 18 spēlēs un 13 punktiem Mārupes sporta centra komanda tabulā palika pēdējā septītajā vietā un kļuva par vienīgo, kas nekvalficējās izslēgšanas turnīram.

Pavisam cita intriga bija Latvijas vīru čempionāta ceturtdaļfināla izšķirošajā spēlē, kurā VK “Piejūra”/MSĢ volejbolisti viesojās pie rangā augstāk esošās “Vecumnieku” komandas. Pirmajā setā mājinieki ātri panāca 2-3 punktu pārsvaru, ko nosargāja līdz beigām – 25:23. Otrajā setā līdzīgā veidā uzvarēja viesi – 25:21, bet trešā seta vidū, guvuši septiņus punktus pēc kārtas, “Piejūras” volejbolisti vinnēja pārliecinoši – 25:15. Savukārt ceturtajā līdzīgs izrāviens izdevās “Vecumniekiem” – 15:25.

Izšķirošais piektais sets ritēja teju punkts punktā, kaut laukuma saimniekiem vairākas reizes izdevās panākt “plus divi”. Pirmās divas mačbumbas panāca viesi, taču neizmantoja. Kad rezultāts kļuva 16:16, “Vecumnieki” pieprasīja pusminūtes pārtraukumu – un guva divus nākamos punktus. Viņiem uzvara 3:2 (25:23, 21:25, 15:25, 25:15, 18:16) un vieta pusfinālā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.