Menu
 

Latvijas čempionu titulus kamaniņu sportā izcīna Aparjodi, Bots/Plūme un Upīte/Kaluma (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Galinovskis, FIL Foto - Mareks Galinovskis, FIL

Piektdien Siguldas Bobsleja un kamaniņu trasē sadalīti šāgada Latvijas čempionāta medaļu komplekti kamaniņu sportā. Čempionu titulus pieaugušo konkurencē vieniniekiem izcīnīja brālis un māsa Kristers un Kendija Aparjodi, bet divnieku ekipāžu sacensībās – Mārtiņš Bots un Roberts Plūme, kā arī Anda Upīte un Zane Kaluma.

Sezonas pēdējās sacensībās abos vīru braucienos ātrākais bija saulkrastietis K.Aparjods, kurš summā siguldieti Gintu Bērziņu apsteidza par gandrīz trim sekundes desmitdaļām. Trešo un ceturto vietu ieņēma juniori – ropažnieks Kaspars Rinks un rīdzinieks Roberts Dreimanis, liecina Latvijas Kamaniņu sporta federācijas informācija.

Sacensībās dāmām un juniorēm startēja divreiz vairāk dalībnieču. Abu braucienu summā K.Aparjode par 0,046 sekundēm pārspēja Elīnu Ievu Vītolu no Siguldas, bet trešajā vietā atbilstoši aizvadītās sezonas rangam ierindojās Sigita Bērziņa. Juniorēm labāko trijniekā iekļuva Zane Kaluma (Saulkrasti), Margita Sirsniņa (Ropaži) un Zanda Ulbika (Saulkrasti).

Vīru divnieku konkurencē iztika bez pārsteigumiem – Mārtiņš Bots un Roberts Plūme (Sigulda/Ropaži) pārliecinoši apsteidza Eduardu Ševicu-Mikelševicu un Lūkasu Krastu (Garkalne/Alūksne), kā arī Raimondu Baltgalvi un Vitāliju Jegorovu (Saulkrasti/Ulbroka). Savukārt divu dāmu duetu duelī Anda Upīte un Zane Kaluma (Sigulda/Saulkrasti) abos braucienos bija pārākas pār juniorēm Viktoriju Ziediņu un Selīnu Elizabeti Zvilnu (Salaspils/Ropaži).

Siguldā tika noskaidroti arī labākie kamaniņu braucēji trijās vecuma grupās jauniešiem, kur, kā ierasts, dominēja Pierīgas novadu pārstāvji. Vecākajā A grupā puišiem Murjāņu sporta ģimnāzijas audzēkņu konkurencē Roberts Lazdāns (Sigulda) pārspēja Dēvidu Smirnovu un Gustavu Babri (Sigulda), bet jaunietēm pirmajā trijniekā ierindojās Amanda Ogorodņikova (Saulkrasti), Anna Aizupe (Ulbroka) un Enia Elizabete Ūdre (Ropaži).

Divnieku ekipāžu sacensībās uzvarēja Jānis Gruzdulis-Borovojs/Ēdens Eduards Čepulis (Ropaži) un Elīna Pamžina/Madara Pavlova (Ropaži/Sigulda). Otrās vietas Martinam Čižikam/Kristianam Čižikam (Stopiņu pagasts) un Eniai Elizabetei Ūdrei/Luīzei Vucānei (Ropaži/Preiļi), trešā – Henrijam Bālem/Alfrēdam Vanagam (Ropažu pag./Salaspils).

B grupā puišiem Adrians Šics (Sigulda) aiz sevis atstāja Evertu Precinieku (Ropažu pag.) un Reinholdu Žūriņu (Saulkrasti), bet meitenēm, uzvarot ārpus konkurences startējušajai Amandai Paulai Celmai (Rīga), medaļas izcīnīja Līna Kraslavska (Stopiņu pag.), Katija Rimicāne (Ropažu pag.) un Līna Zilvere (Sigulda).

Visbeidzot jaunākajā C grupā vietas labāko trijniekā zēniem izcīnīja Ādams Šics (Sigulda), Renārs Kūkojs (Saulkrasti) un Ernests Ozoliņš (Stopiņu pag.), kā arī L.Kraslavska, L.Zilvere un Ilze Ungure (Saulkrasti).

(papildināta no 5.rindkopas)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.