Menu
 

Siguldas basketbolisti zaudē astotdaļfinālā, mārupieši uzvar ceturtdaļfināla pirmajā cīņā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - BK "Sigulda/Modern house" Foto - BK "Sigulda/Modern house"

Spraigā cīņā piektdien vakarā basketbola klubs “Sigulda/Modern house” piedzīvoja zaudējumu Nacionālās līgas astotdaļfināla sērijas izšķirošajā trešajā spēlē, bet Mārupes sporta centra basketbolisti ar uzvaru sāka Reģionālās līgas ceturtdaļfinālu.

Siguldas basketbolisti, otrajā spēlē savās mājās uzvarējuši sezonas rangā augstāk esošo “Spars”/Ventspils Augstskolas komandu, nopelnīja atgriešanos Ventspilī, lai aizvadītu trešo maču. Pirmā puslaika lielāko daļu vadībā bija viesi, taču viņu pārsvars ne reizi nepārsniedza piecus punktus. Uzreiz pēc lielā pārtraukuma bija arī “plus seši” (43:37), bet pēdējo reizi siguldieši vadībā bija trešās ceturtdaļas vidū (49:48).

Otrā puslaika vidū laukuma saimnieki veica 8:0 izrāvienu (53:61) un trīs minūtes līdz pamatlaika beigām sasniedza lielāko pārsvaru 70:59. Siguldas basketbolisti izmisīgi metās atspēlēties un gandrīz panāca savu – 43 sekundes līdz beigām vairs tikai 72:75, pēdējā sekundē 76:77, tomēr mazliet pietrūka – zaudējums 76:78 spēlē un 1:2 sērijā līdz divām uzvarām. Līdz ar to viņiem debijas sezona pēc ranga otrajā spēcīgākajā basketbola līgā noslēgusies astotdaļfinālā.

BK “Sigulda/Modern house” rindās Toms Ķēdis izcēlās ar 21 punktu, 7 rezultatīvām piespēlēm un 6 atlēkušajām bumbām, Didzis Mališevs guva 12 punktus. Kā zināms NBL izslēgšanas turnīra pirmo kārtu ir pārvarējuši Salaspils sporta skolas basketbolisti.

Ne mazāk dramatiska bija spēle Mārupē, kur vietējā sporta centra komanda uzņēma basketbola klubu “Jaunpils”. Visa mača laikā seši punkti bija lielākā starpība, ko panāca abas komandas. Mārupiešiem tas izdevās pirmā puslaika vidū (20:14), bet viesiem – otrā puslaika vidū (58:64, uzreiz pēc tam bija 64:64). Pēdējo reizi neizšķirts uz tablo bija divas minūtes pirms beigām (74:74), un, lai arī mājinieku soda metienu precizitāte nebija ideāla, atlikušajā laikā viņiem izdevās nosargāt minimālu pārsvaru – 80:77.

Mārupes sporta centra komandas sastāvā labākais ar 21 punktu, 8 atl.bumbām, 5 peispēlēm un 3 pārķertām piespēlēm bija Jēkabs Niedra. Toms Lūkass Ailis pievienoja 20 un Roberts Ciganskis 13 punktus. Otrā spēle sērijā līdz divām uzvarām plānota 13.martā Jaunpilī.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.