Menu
 

Mālpils novada domes kausa izcīņā dominē Rīgas šahisti

  • Autors:  Apriņķis.lv
Mālpils novada domes kausa izcīņā dominē Rīgas šahisti Latvijas Šaha federācija

Nedēļas nogalē Mālpilī notika šī novada domes kausa izcīņa, kas pulcēja 52 spēlētājus no trim valstīm, arī vienu lielmeistaru, starptautisko meistaru un vairākus FIDE meistarus. Turnīrā dominēja viesi no Rīgas, kas ieņēma deviņas no pirmajām desmit vietām.

Astoņās ātrā šaha kārtās par uzvarētāju kļuva Vladimirs Svešņikovs, kura kontā 7 punkti (septiņas uzvaras un viens zaudējums). Par puspunktu atpalika Matīss Mustaps, vēl par puspunktu – Arturs Bernotas.

Pa sešiem punktiem savāca arī Manuels Karvaljo no Spānijas, lielmeistars Jevgeņijs Svešņikovs, kurš pārstāv Krieviju, un Kristaps Kretainis. Labākais no mājiniekiem bija Ģirts Lielmežs, kurš ar 5,5 punktiem ierindojās devītajā vietā.

Speciālbalvas par augstākajām vietām atsevišķās vecuma grupās saņēma Kirils Bogdanovičs no Rīgas (U14 vecuma grupa), Uldis Melderis no Pļaviņām (U50) un Jānis Visockis (U65), labākā starp dāmām bija Anda Krauze no Skrīveriem, bet reitinga balvas atsevišķās grupās nopelnīja mālpilieši Ģirts Lielmežs un Matīss Preiss, kā arī Antons Seņkāns no Valmieras un Mitrofans Slobodjans no Rīgas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.