Menu
 

Salaspils basketbolisti gāž no troņa NBL čempionus un iekļūst pusfinālā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Salaspils sporta skola Foto - Salaspils sporta skola

Salaspils sporta skolas basketbola komanda debijas sezonā Nacionālajā līgā sasniegusi pusfinālu. Ceturtdaļfināla sērijas izšķriošajā trešajā spēlē viņi piektdien vakarā viesos pārspēja pašreizējos NBL čempionus “Kandava/Anzāģe” basketbolistus.

Pēc mājinieku zaudējumiem abās pirmajās sērijas spēlēs (86:104 Kandavā un 68:84 Salaspilī) viesi arī šoreiz bija apņēmības pilni šo tradīciju turpināt un cīņas sākumā uzņēmās vadību (7:2, 13:5, 18:7, 28:16). Otrās ceturtdaļas vidū kandaviešiem izdevās varens spurts 10:1 , un viņi pirmo reizi spēlē uz brīdi izvirzījās vadībā (32:31). Tomēr puslaiku ar “plus divi” pabeidza Salaspils basketbolisti – 41:39.

Otro puslaiku laukuma saimnieki sāka ar septiņiem punktiem pēc kārtas un līdz puslaika vidum saglabāja dažu punktu pārsvaru. Taču šoreiz jau viesi veica 14:3 izrāvienu, atguva vadību (67:64) un divarpus minūtes līdz pamatlaika sasniedza sešu punktu pārsvaru (77:71). Nervozā un abpusēji kļūdām bagātā izskaņā salaspilieši nosargāja iekrāto handikapu un svinēja uzvaru 86:77 – sērijā 2:1.

Uzvarētāju labā Jānis Pozņaks guva 21 punktu, Dāvis Klegeris un Jānis Antrops pa 17 un Reinis Otersons 15 punktus.

Pusfinālā Salaspils basketbolisti tiksies ar NBL Austrumu grupas uzvarētājiem “Gulbenes bukiem”, kuri citā ceturtdaļfinālā divreiz pārspēja Olimpiskā centra “Limbaži” komandu. Šīs sezonas pamatturnīrā savstarpējās spēlēs salaspilieši piedzīvoja divus zaudējumus – 80:99 un 59:69.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.