Menu
 

Cipuļa divniekam Pasaules kausa bobslejā posmā astotā vieta

  • Autors:  LETA
Foto - Viesturs Lācis Foto - Viesturs Lācis

Latvijas pilota Emīla Cipuļa un stūmēja Matīsa Mikņa divnieks piektdien Leikplesidā Pasaules kausa bobslejā pēdējā posmā ieņēma astoto vietu divnieku sacensībās, bet Jēkabs Kalendu ar stūmēju Edgaru Nemmi ierindojās 13.vietā.

Uzvaru izcīnīja vācieši Frančesko Frīdrihs un Aleksanders Šillers, kuri bija ātrākie abos braucienos, divu braucienu summā trasē pavadot minūti un 49,70 sekundes.

Cipuļa pilotētais divnieks ar sesto un devīto labāko laiku braucienos ieņēma astoto vietu, uzvarētājiem zaudējot 1,49 sekundes, bet Kalenda ar Nemmi gan abos braucienos, gan summā ieņēma 13.vietu, no uzvarētājiem atpaliekot 2,32 sekundes.

Visu goda pjedestālu posmā aizņēma vācieši. Otrais ar 0,25 sekunžu atpalicību no uzvarētājiem bija Johannesa Lohnera pilotētais divnieks, bet trešo vietu ieņēma Adama Amūra pilotētā ekipāža, Frīdriham zaudējot deviņas sekundes desmitdaļas.

Pirmajā braucienā Cipulis ar Mikni ierindojās sestajā vietā, Frančesko Frīdriha pilotētajam divniekam, kurš trasē pavadīja 54,69 sekundes, zaudējot 0,72 sekundes, bet Kalenda ar Nemmi ieņēma 13.vietu 19 divnieku ekipāžu konkurencē, Frīdriham zaudējot 1,16 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā uzvaru divnieku sacensībās ar 1675 punktiem izcīnīja vācu pilots Frančesko Frīdrihs, otro vietu ar 1512 punktiem ieņēma Johanness Lohners, bet trešais ar 1410 punktiem finišēja Adams Amūrs, par septiņiem punktiem apsteidzot šveicieti Mihaelu Fogtu.

Cipulis ar 1344 punktiem finišēja piektajā vietā, bet Kalenda ar 864 punktiem - 11.vietā. Junioru vērtējumā Kalenda ierindojās trešajā vietā aiz Amūra un Fogta.

Sestdien Leikplesidā norisināsies bobsleja četrinieku sacensības.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.