Menu
 

Cipuļa četriniekam devītā vieta un kritiens bobsleja PK pēdējās sacensībās, otrā vieta kopvērtējumā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Viesturs Lācis Foto - Viesturs Lācis

Bobsleja pilots siguldietis Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu ieņēma dalītu devīto vietu sestdien Pasaules kausa pēdējā posmā Leikplesidas trasē ASV, un ar to pietika, lai sezonas kopvērtējumā  ierindotos otrajā vietā.

Pirmajā braucienā Cipuļa kvartets sāka ar trešo labāko startu, taču kļūdījās trases augšdaļas virāžās un finišēja tikai ar devīto rezultātu, liecina Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas informācija. Otrajā braucienā Latvijas ekipāža piedzīvoja kritienu un, lai gan šķērsoja finiša līniju, summā atkrita uz pēdējo 14.vietu, kas būtu liegusi otro vietu sezonas kopvērtējumā.

Taču vēlāk, kad bija atlicis startēt trim līderpozīcijās esošajām Vācijas ekipāžām, otro braucienu pārtrauca, jo trases ledū bija radušās plaisas, kuru dēļ cieta vairāku komandu slieču komplekti. Beigu rezultāti tika ieskaitīti pēc pirmā brauciena laikiem. Uzvarētājam Vācijas bobsleja četriniekam ar Frančesko Frīdrihu priekšgalā latvieši zaudēja 0,52 sekundes.

Otrais Latvijas pilots Jēkabs Kalenda kopā ar Lauri Kaufmani, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu, debitējot Leikplesidas trasē, pirmajā braucienā un līdz ar to arī visās sacensībās palika priekšpēdējā 13.vietā (+0,77 s).

Pasaules kausa kopvērtējumā četriniekiem pārliecinoši uzvarēja F.Frīdrihs (1745 p.), otrā vieta E.Cipulim (1529), trešā – Johanesam Lohneram no Vācijas (1515). J.Kalenda kopvērtējumā ieņēma astoto vietu (1112 p.).

Savukārt absolūtajā kopvērtējumā, rēķinot gan divnieku, gan četrinieku rezultātus, Cipulis ieņēma trešo vietu (2873 p.) aiz Frīdriha (3420) un Lohnera (3027). Kalendam desmitā vieta (1973 p.) un trešā pozīcija junioru konkurencē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.