Menu
 

Handbola pirmajā līgā Ulbrokai sudrabs, Salaspilij bronza

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Handbola federācija Foto - Latvijas Handbola federācija

Dramatiskā cīņā par godalgotajām vietām Latvijas handbola pirmās līgas turnīrā otro vietu, sezonas pēdējo spēli aizvadot neizšķirti, ieguva Ulbrokas sporta kluba handbolisti. Trešajā vietā debijas reizē ierindojās Salaspils sporta skolas komanda.

Pirms turnīra pēdējās spēles (“RPI-S” – Ulbrokas sporta klubs) situācija cīņā par 2.-4.vietu noslēguma tabulā bija izveidojusies gana intriģējoša – atkarībā no šī mača iznākuma bija iespējami trīs dažādi vietu sadalījuma varianti. Mazliet labākā situācijā bija Salaspils sporta skolas komanda, kas bija garantējusi vismaz trešo vietu, bet pirmās līgas čempionu titulu jau pirms laba laika bija nodrošinājuši Ogres novada sporta centra/HK “Ogre” handbolisti.

Abu pārējo konkurentu savstarpējās spēles pirmā puslaika pirmajā pusē vadībā bija gan Ulbrokas handbolisti (4:2), gan “RPI-S” vienība (8:5), taču turpinājumā sāncenšus šķīra ne vairāk kā viens precīzs metiens – pēc  pirmās pusstundas 15:14 “RPI-S” labā.

Līdzīga un rezultatīva spēle turpinājās arī pēc pārtraukuma, un ne brīdi rezultāta starpība nepārsniedza divus vārtus. Sākoties pēdējai minūtei, vienu vārtu pārsvars bija Ulbrokas komandai, taču mājinieki izniekoja divus uzbrukumus, un pretinieki ne tikai izlīdzināja rezultātu, bet arī ieguva iespēju pēdējā uzbrukumā izcīnīt uzvaru. Tā tomēr palika neizmantota, un cīņa beidzās ar kaujiniecisku neizšķirtu 29:29.

Ulbrokas sporta kluba rindās rezultatīvākie ar sešiem vārtu guvumiem bija Sandis Oto, Andris Lazda un Dāvis Bērziņš, piecus metienus realizēja Artis Grunde.

Pirmās līgas noslēguma tabulā ONSC/HK “Ogre” komandai ir 35 punkti no 36 iespējamiem, Ulbrokas sporta klubam 21, Salaspils sporta skolai 20 un “RPI-S” handbolistiem 19 punkti. Turnīrā piedalījās septiņas komandas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.