Menu
 

Saulkrastos startējusi taku skriešanas seriāla "Stirnu buks" 11.sezona

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - stirnubuks.lv Foto - stirnubuks.lv

Saulkrastos atbilstoši vietas nosaukumam saulainos laikapstākļos ar ļoti kuplu dalībnieku skaitu tika atklāta 11. sezonas populārajam un tautā ļoti iemīļotajam taku skriešanas seriālam "Stirnu buks". Pēc vairāku gadu pārtraukuma dalībnieku skaits visās distancēs kopā sniedzās pāri četriem tūkstošiem – 4263 skrējēji, pavēstīja rīkotāju pārstāvis Ivars Bācis.

Sacensību centrs atradās pie Saulkrastu estrādes, bet garāko distanču dalībnieki, izbaudot kāpu joslu un jūras krastu, skrēja garām gan Zvejniekciemam un Skultes ostai, kā arī sasniedza Pabažus un no tiem nedaudz tuvāk uz galvaspilsētas pusi esošo Balto kāpu.

Kopā ar Latvijas rekordistu vairākās distancēs Uģis Joci, Eiropas junioru čempioni Innu Žolnoreviču, kuri bija ātrākie "Karte Veselība Zaķis" 13 km distancē, pasaules čempionāta 18.vietas ieguvēju biatlona stafetē un 100 km Rankas kartonfabrikas slēpojuma pirmo uzvarētāju Gintu Lūsi un "GranCanaria ultra" distancē desmitniekā tikušo lietuvieti Gintanu Akmamavičūti, kuri atskrēja pirmie "Garmin Lūsis" 28 km distancē, Latvijas čempionātu medaļniekiem Kristapu Vēju Āboliņu un Klintu Lausku, kuri uzvarēja "Venden Stirnu buks" 19 km distancē piedalījās vairāki tūkstoši skriešanas mīļotāju.

"Karte Veselība Zaķis" distancē dalībnieku skaits gandrīz sasniedza ziedu laiku četru ciparu skaitli – 971 skrējējs, toties garāko "Garmin Lūsis" distanci bija apņēmušies skriet neierasti vairāk par trijiem simtiem dalībnieku.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.