Menu
 

Salaspils basketbolisti uzvar savās mājās un panāk NBL pusfināla trešo spēli

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - basket.lv Ilustrācija - basket.lv

Nacionālās basketbola līgas pusfināla otrajā spēlē Salaspils sporta skolas komanda tešdien vakarā pārspēja “Gulbenes bukus”, izlīdzināja rezultātu sērijā 1:1 un panāca izšķirošo trešo spēli.

Pēc zaudējuma pirmajā mačā Gulbenē (77:87) salaspiliešiem mājas spēlē bija nepieciešama uzvara, un jau ar pirmajām minūtēm laukuma saimnieki bija krietni pārāki abos laukuma galos – 14:4, 28:11 un 37:18 pirmā puslaika vidū. Tad beidzot iespēlējās arī viesi, piebremzēja Salaspils komandas ofensīvu un līdz lielajam pārtraukumam starpību samazināja līdz 12 punktiem (50:38).

Otrajā puslaikā “Gulbenes buki” punktu pa punktam turpināja tuvoties pretiniekiem, un septiņas minūtes pirms beigām salaspiliešu pārsvars bija vairs tikai četri punkti (70:66). Ceturtās ceturtdaļas vidū kļūdas un neprecīzi metieni divarpus minūšu laikā abiem sāncenšiem liedz gūt kaut punkta, līdz mājinieki pārtrauca šo “sausuma” periodu un panāca 79:70. Bet cīņas iznākumu faktiski izšķīra spēles galvenā varoņa Jāņa Antropa realizētais trīspunktu metiens 72 sekundes pirms beigām, kas arī bija pēdējais mačā – 84:72.

Salaspiliešiem šis bija pirmais panākums četrās savstarpējās spēlēs šosezon. Salaspils sporta skolas rindās J.Antrops izcēlās ar 24 punktiem, 9 atlēkušajām bumbām un 9 rezultatīvām piespēlēm. Dāvis Klegers guva 17 punktus, bet Jānim Pozņakam 12 punkti un 16 bumbas pie groziem.

Pusfināla sērijas izšķirošā trešā spēle paredzēta svētdien Gulbenē. Šī pāra uzvarētāji finālā līdz trim uzvarām sacentīsies ar basketbola klubu, kas otrajā pusfinālā divreiz uzvarēja RSU/VEF Rīga komandu (86:77, 71:62) un iekļuva NBL finālā trešo gadu pēc kārtas.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.