Menu
 

Salaspils metējiem sešas Latvijas ziemas čempionāta medaļas, ķekaviešiem piecas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Galinovskis Foto - Mareks Galinovskis

Nedēļas nogalē Ventspilī pavasarīgos laikapstākļos aizvadīts Latvijas ziemas čempionāts vieglatlētikā mešanu disciplīnās. Pirmajā dienā medaļas četrās vecuma grupās sadalīja diska metēji, bet otrajā – šķēpa un vesera metēji. Solīdu godalgu ražu ievāca arī Salaspils un Ķekavas novadu pārstāvji.

Jau ierasti Pierīgas vieglatlēti labus panākumus guva vesera mešanā. Astoņpadsmito reizi pēc kārtas ziemas čempionātos vīru konkurencē uzvarēja Igors Sokolovs no Salaspils, šoreiz ar 57,23 metrus tālu metienu. Pēc vieglatlētikas statistiķa Andra Staģa datiem, Sokolovam šis bija 39.Latvijas čempiona tituls.

Otro un trešo vietu ieguva Igora audzēkņi Edgars Gailis (55,16) un Eļčins Gasanovs (52,52), bet ceturtais bija Mārtiņš Pundiņš no Ķekavas novada sporta skolas (51,08).

Uzvaru U18 vecuma grupā jauniešiem svinēja Elza Namrika no Ķekavas (43,62), kura tuvāko konkurenti apsteidza par gandrīz pieciem metriem. U16 grupā otro un trešo vietu ieguva ķekavietes Ieva Namrika (37,70) un Līna Skride (36,41), bet dāmu konkurencē sudrabs Katei Gulbei no Salaspils sporta skolas (42,44).

Sacensībās jauniešiem otrajās vietās ierindojās salaspilieši Sergejs Dmitračenoks U18 grupā (45,59) un Kristers Bruno Štrauhmanis U16 grupā (28,28), bet trešajās vietās ķekavieši – attiecīgi Marks Volobujevs (43,43) un Ralfs Kumermanis (27,11).

Divas medaļas Salaspils sporta skolas audzēknes ieguva abās pārējās disciplīnās – Elīza Ligere izcīnīja Latvijas čempiones titulu šķēpa mešanā U16 vecuma grupā (41,96), bet Agatei Bainorai bronza diska mešanā U18 grupā (30,66).

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.