Menu
 

Laura Penele otro gadu pēc kārtas uzvar Latvijas ziemas čempionātā konkūrā

  • Autors:  LETA/Apriņķis.lv
Foto – Māris Vancevičs Foto – Māris Vancevičs

Laura Penele no Mārupes novada zemnieku saimniecības “Lielceri“ aizvadītās nedēļas nogalē uzvarēja Latvijas ziemas čempionāta ceturtajā posmā konkūrā un triumfēja kopvērtējumā otro gadu pēc kārtas, informē Latvijas Jātnieku federācija.

Kopvērtējumā tika skaitīti trīs posmu no četriem labākie rezultāti. Pēc trešā posma līderpozīcijā atradās Aleksandrs Šakurovs no Ropažu novada sporta kluba "Bajāru stallis" ar 55 punktiem, aiz kura sekoja Penele ar 51 punktu, bet trešajā vietā ar 46 punktiem atradās Anna Annija Alsiņa (Mārupes novada z/s "Tīraines staļļi").

Galvenā un izšķirošā finālcīņa par titulu norisinājās sestdien, kad jātnieki sacentās maršrutā ar pārlekšanu un 135 centimetrus augstiem šķēršļiem. Pārlekšanai kvalificējās četri dueti, tostarp arī Penele un Šakurovs, kurš saīsinātajā distancē uzrādīja ātrāku laiku nekā Penele, taču gāza vienu šķērsli.

Penele ar ieskaites zirgu Let’s Fly Z pārlekšanā bija nekļūdīga, par uzvaru maršrutā kopvērtējumam pievienojot 21 punktu. Šakurovs maršrutā palika trešais, tiekot pie 16 punktiem, bet Alsiņa pēc piektās vietas maršrutā un 12 iegūtiem punktiem saglabāja kopvērtējuma bronzu.

"Šis gads bija īpaši interesants – divi posmi notika Inčukalnā, divi Kleistu sporta centrā, gandrīz katrā posmā bija cits maršrutu sastādītājs," pastāstīja pēdējo divu gadu Latvijas ziemas čempionāta uzvarētāja Penele. "Esmu priecīga, ka izdevās uzvarēt izšķirošo finālu, jo mums bija ļoti tuva punktu atšķirība ar Aleksandru Šakurovu. Sapratu, ka man ir ļoti labi jānostartē, tādēļ izvēlējos piedalīties tikai ar vienu zirgu, lai varētu maksimāli koncentrēties galvenajam startam. Viss izdevās lieliski, uzvarēju gan maršrutā, gan arī kopvērtējumā."

Junioru (līdz 18 gadu vecumam) un jauno jātnieku (līdz 21 gada vecumam) kopvērtējumā otro vietu ieguva Roberta Birzule no Kalngales jātnieku kluba “Erceni“ un trešo vietu Sofija Baikulova no Mārupes novada sporta kluba "Baltic Royal Team". Bērnu konkurencē (līdz 14 gadu vecumam) otrajā un trešajā vietā ierindojās attiecīgi Patrīcija Dzirniece no z/s "Lielceri" un Marija Klēra Darmudasa  no Inčukalna Jauno Jātnieku skolas, bet amatieru grupā trešā vieta Sofijai Ģrīnvaldei no z/s "Lielceri".

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.