Menu
 

Deviņas minūtes "sausā" liedz Salaspils basketbolistiem pacīnīties par uzvaru NBL pirmajā finālspēlē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - BK "Jelgava" Foto - BK "Jelgava"

Nespējot otrajā puslaikā gūt ne punkta deviņas minūtes pēc kārtas, Salaspils sporta skolas basketbolisti piedzīvoja zaudējumu Nacionālās līgas pirmajā spēlē viesos pret basketbola klubu “Jelgava”. Otrā spēle sērijā līdz trim uzvarām notiks trešdien, 17.aprīlī, Salaspilī.

Mača sākumā uz brīdi izvirzījušies vadībā (3:2), salaspilieši četras minūtes neguva ne punkta un nonāca pamatīgos mīnusos (3:14). Taču palīdzēja minūtes pārtraukums, un pirmās ceturtdaļas beigās rezultāts atkal bija neizšķirts – 17:17. Otrās ceturtdaļas vidū viesi uz brīdi arī izvirzījās vadībā (25:24), tomēr pēc pirmā puslaika “plus viens” jelgavniekiem (30:31).

Pirmās minūtes pēc pārtraukuma abas komandas cītīgi spēlēja aizsardzībā, un rezultāts kādu brīdi auga ļoti lēni (35:35). Taču atšķirībā no laukuma saimniekiem, kuri nez bez pūlēm, tomēr punktus turpināja vākt, Salaspils basketbolisti aizmeta garām visus metienus deviņas minūtes pēc kārtas (33.minūtē – 35:56). Atlikušais laiks kļuva par formalitāti, un salaspilieši piedzīvoja zaudējumu 43:62.

Visā spēlē Salaspils komanda no spēles realizēja tikai 15 metienus no 54 (28%) un 8 no 15 soda metieniem, kā arī pieļāva 21 kļūdu. Rezultatīvākie viesu rindās bija Jānis Pozņaks (16 punkti plus 13 atlēkušās bumbas) un Dāvis Klegeris (14 punkti plus 9 atl.bumbas un 3 piespēles).

Jāatgādina, ka BK “Jelgava” NBL pamatturnīrā ieņēma pirmo vietu NBL Rietumu grupā (15-3), bet salaspilieši bija trešie Austrumos (15-5). Komandas šosezon tikās Latvijas kausa izcīņas otrajā kārtā, kur divu spēļu summā uzvarēja Salaspils basketbolisti (96:74 un 72:80).

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.