Menu
 

Martins Dukurs desmito gadu pēc kārtas kļuvis par Eiropas čempionu (papildināta) Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Martins Dukurs desmito gadu pēc kārtas kļuvis par Eiropas čempionu (papildināta) Foto - ibsf.org

Pasaules kausa izcīņas piektā posma sacensībās skeletonā piektdien Insbrukas/Īglsas trasē Austrijā uzvaru svinēja siguldietis Martins Dukurs, vienlaikus jau desmito gadu pēc kārtas kļūstot par Eiropas čempionu. Viņa brālis Tomass ierindojās piektajā vietā Pasaules kausa vērtējumā un ceturtajā vietā Eiropas čempionāta ieskaitē.

Pirmajā braucienā Martins Dukurs uzņēmās līderpozīcijas, par sekundes 22 simtdaļām apsteidzot trīs tuvākos sekotājus – brāli Tomasu, korejieti Sunbinu Junu un vācieti Akselu Jungu, kuri visi uzrādīja identiskus rezultātus. Neveiksmīgi startēja sezonas līderi krievi Aleksandrs Ņikita Tretjakovs un Tregubovs, kuri ieņēma attiecīgi piekto un astoto vietu.

Otrajā braucienā Martins gan piekāpās Tretjakovam un uzrādīja otro labāko rezultātu, taču summā pārsvaru pār konkurentiem vēl palielināja. Otro vietu ieguva Juns, kurš siguldietim zaudēja 0,28 sekundes, un trešo vietu – Jungs (+0,29 s).

Apsteidzot Tomasu Dukuru, uz ceturto vietu Pasaules kausa posmā un trešo Eiropas čempionātā izdevās pakāpties Tretjakovam (+0,37 s), bet Tomass, kurš otrajā braucienā neveiksmīgi veica trases augšdaļu, finišēja attiecīgi piektajā un ceturtajā vietā (+0,52 s).

Kā vēsta aģentūra LETA, atsaucoties uz sporta statistikas organizāciju "Gracenote", M.Dukurs kļuvis par pirmo sportistu, kurš kļuvis par desmitkārtēju Eiropas čempionu individuālā disciplīnā, kas iekļauta olimpisko spēļu programmā. Deviņi Eiropas čempiona tituli ir zviedru daiļslidotājam Ulrikam Salkovam, kurš savu pēdējo godalgu izcīnīja pirmais vairāk nekā simts gadiem.

Trešais Latvijas skeletonists Ivo Šteinbergs pēc pirmā brauciena ierindojās 15.pozīcijā, bet otro veica neveiksmīgi un atkrita uz 19.vietu– priekšpēdējo starp tiem dalībniekiem, kas veica abus mēģinājumus (pavisam startēja 27 skeletonisti). Martinam Dukuram viņš zaudēja 1,89 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ir A.Tretjakovs (834 punkti), M.Dukurs ir trešais (771 p.), bet T.Dukurs sestais (688 p.).

Pēcpusdienā Īglsas trasē Eiropas čempionāta medaļas sadalīja skeletonistes. Savās sezonas pirmajās sacensībās siguldiete Lelde Priedulēna, startējot 21 skeletonistei,  ieņēma pieticīgo 19.vietu Pasaules kausa posma vērtējumā un 14.vietu Eiropas čempionāta ieskaitē. Uzvarētājai austrietei Janīna Flokai viņa divu braucienu summā zaudēja 2,11 sekundes.

Sestdien paredzētas sacensības bobsleja divniekiem un svētdien – četriniekiem.

(papildināta ar L.Priedulēnas rezultātu)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.