Menu
 

Salaspils handbolistēm uzvara viesos, Siguldas basketbolistiem zaudējums mājās

  • Autors:  Apriņķis.lv
Salaspils handbolistēm uzvara viesos, Siguldas basketbolistiem zaudējums mājās Foto - Latvijas Handbola federācija

Kārtējās spēles Latvijas čempionātos aizvadījušas divas Pierīgas sporta spēļu komandas. Latvijas dāmu handbola čempionātā uzvaru sestdien svinēja Salaspils sporta skolas komanda, bet Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas turnīrā zaudējumu piedzīvoja Siguldas sporta skolas vienība.

Salaspilietes maču izbraukumā pret Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas handbolistēm sāka neveiksmīgi (2:6) un bija zaudētājās gandrīz visa pirmā puslaika garumā. Taču pēdējās četrās minūtēs atspēlēja piecu vārtu deficītu un panāca izlīdzinājumu 17:17. Otrā puslaika sākumā viešņas pirmo reizi izvirzījās vadībā (19:18), drīz pēc tam atkal nokļuva pamatīgos mīnusos (23:28), bet tad sameta pretinieču vārtos septiņus golus pēc kārtas.

Vēl dažas minūtes līdz beigām rezultāts bija neizšķirts (32:32), tomēr Salaspils komandai izdevās savus vārtus nosargāt neskartus un aizraujošo cīņu pabeigt ar uzvaru 34:32. Pa astoņiem vārtiem guva Agrita Bērtiņa un Dace Potapova, septiņus – Diāna Golubeva, sešus – Anastasija Agarkova.

Čempionāta turnīra tabulā Salaspils sporta skolas komanda uz dažām stundām panāca līderes Jēkabpils sporta skolas handbolistes – abām vienībām bija pa astoņām uzvarām desmit spēlēs un pa 16 punktiem. Taču sestdien uzvaru izcīnīja arī jēkabpilietes, kurām nu ir divi punkti vairāk. Salaspilietēm, kas tuvākās sekotājas apsteidz jau par astoņiem punktiem, gan ir spēle rezervē.

Siguldas sporta skolas basketbolisti mājas spēlē pret Daugavpils novada basketbola klubu agri nonāca zaudētājos (2:13, 8:25), taču tālāk par aptuveni desmit punktu starpību pretiniekiem aizbēgt neļāva. Pusotru minūti līdz pamatlaika beigām siguldieši panāca arī “mīnus trīs” (68:71), tomēr pēdējie četri metieni aizlidoja grozam secen, un nācās piedzīvot zaudējumu 68:76.

Mājiniekiem Ingars Danbergs guva 17, Toms Aizupietis 16 un Ričards Fedečko 11 punktus. LBL trešās divīzijas turnīrā par 10.-18.vietu siguldieši noslīdējuši uz priekšpēdējo vietu (2-6) bez izredzēm iekļūt starp divām labākajām komandām un kvalificēties izslēgšanas turnīram.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.