Menu
 

Trīs Latvijas kamaniņu divnieki pasaules čempionāta labāko desmitniekā, Zirnei sestā vieta

  • Autors:  Apriņķis.lv
Trīs Latvijas kamaniņu divnieki pasaules čempionāta labāko desmitniekā, Zirnei sestā vieta Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Visas trīs Latvijas kamaniņu divnieku ekipāžas iekļuvušas pirmajā desmitniekā sestdien Vinterbergas trasē Vācijā notikušajā pasaules čempionātā. Šāds rezultāts, ko nespēja atkārtot neviena cita valsts, diemžēl negarantēja latviešiem godalgas.

Labākie no latviešiem šoreiz bija Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš, kuri dienu iepriekš sprinta kvalifikācijā pieļāva kļūdu un finālam nemaz nekvalificējās. Braucienos viņi uzrādīja piekto un otro rezultātu un summā izcīnīja ceturto vietu.

Tieši tāpat kā piektdien sprintā, pirmās divas vietas ieņēma Vācijas divnieki Tonijs Egerts/Saša Benekens un Tobiass Vendls/Tobiass Arlts, bet bronza tika austriešiem Tomasam Štojam un Lorencam Kolleram. Gudramovičs un Kalniņš čempioniem zaudēja 0,162 sekundes, bet no trešās vietas atpalika par sekundes divām simtdaļām.

Siguldieši Andris un Juris Šici pēc pirmā brauciena bija ceturtajā vietā, taču otrajā ar astoto laiku zaudēja komandas biedriem un summā atkāpās uz piekto pozīciju 0,196 sekundes aiz Egerta/Benekena.

Trešā Latvijas ekipāža Kristens Putins no Ropažiem un Imants Marcinkēvičs braucienos uzrādīja septīto un četrpadsmito rezultātu un ieņēma devīto vietu (+0,435 s).

Dāmu konkurencē ceturto pasaules čempiones titulu individuālajās sacensībās ļoti pārliecinoši izcīnīja Natālija Geizenbergere no Vācijas – otrās vietas ieguvēju, savu tautieti Jūliju Taubicu viņa pārspēja par 0,425 sekundēm. Trešā bija Emīlija Svīnija no ASV (+0,513 s).

Atzīstamu rezultātu sasniedza siguldiete Ulla Zirne, kura ar diviem septītajiem rezultātiem braucienos summā izcīnīja sesto vietu 0,765 sekundes aiz Geizenbergeres. Līdz pirmajam desmitniekam mazliet pietrūka Elīzai Caucei no Krimuldas – 11.vieta (+0,969). Savukārt saulkrastiete Kendija Aparjode pirmajā braucienā piedzīvoja kritienu un nefinišēja.

Svētdien Vinterbergā notiks – vīriem un stafešu komandām.

Jāatgādina, ka piektdien sprinta sacensībās Andris un Juris Šici ieguva ceturto vietu, bet Kristers Aparjods vīru konkurencē bija piektais.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.