Menu
 

Foto: "S!-Fischer" slēpošanas čempionāta otrajā posmā Siguldā startē teju 200 skolēnu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: "S!-Fischer" slēpošanas čempionāta otrajā posmā Siguldā startē teju 200 skolēnu Foto - “Siguldas Sporta serviss”

Piektdien “Fischer” Slēpošanas centrā tika aizvadīts otrais “S!-Fischer” ziemas skolēnu slēpošanas čempionāta otrais posms, kurā dalībniekiem bija sevi jāpierāda, slēpojot klasiskajā stilā. Atkarībā no vecuma grupas jaunieši startēja no 800 metriem līdz 4,8 kilometriem garās distancēs ar individuālu startu.

Kā vēsta rīkotāji, izcilus un ļoti labus rezultātus uzrādīja Laurenču sākumskolas un Siguldas Valsts ģimnāzijas audzēkņi – no 30 godalgotajām vietām dažādās vecuma grupās 10 izcīnīja Siguldas novada skolēni. Viņiem uz papēžiem min skolēni no Madonas Valsts ģimnāzijas.

Nākamais “S!-Fischer” ziemas skolēnu slēpošanas čempionāta posms notiks 22. februārī. Dalībniekiem būs jāmērojas spēkiem šķēršļu un veiklības distancē, jāparāda sava fiziskā sagatavotība un koordinācija, pārvarot “līklocīti”, “labirintu”, slaloma nobraucienus gan lejup, gan augšup, slēpošanu atmuguriski, kā arī “mogulu” jeb sniega pumpas un citus šķēršļus.

Šādus elementus mēdz izmantot distanču slēpošanas treniņu procesos un šāda veida sacensības gūst aizvien lielāku popularitāti jauno slēpotāju vidū gan pasaulē, gan tepat pie mūsu ziemeļu kaimiņiem Igaunijā, jo tās attīsta jauno distanču slēpotāju koordināciju, slēpošanas tehniku un veiklību.

Jāatgādina, ka sacensību seriālā skolēni sacenšas par sacensību kopvērtējuma galveno balvu – dāvanu karti 1500 eiro apmērā "Fischer Latvia" slēpošanas inventāra iegādei. Sacensību mērķis ir popularizēt distanču slēpošanas sporta veidu skolēnu vidū, nosakot spēcīgākās vispārizglītojošās Latvijas skolas distanču slēpošanā, kā arī veicināt lietderīgu un aktīvu brīvā laika pavadīšanu skolēnu vidū.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.