Menu
 

Siguldietis Bērziņš kļuvis par Pasaules kausa ieguvēju kamaniņu sportā jauniešiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Siguldietis Bērziņš kļuvis par Pasaules kausa ieguvēju kamaniņu sportā jauniešiem Foto - Juris Bērziņš-Soms

Siguldietis Gints Bērziņš, piektdien uzvarot sezonas pēdējās sacensībās Oberhofas trasē, kļuvis par Pasaules kausa ieguvēju kamaniņu sportā jauniešiem. Sezonas garumā viņš uzrādīja stabilus rezultātus, izcīnot trīs otrās vietas un trīs pirmās vietas pēdējos posmos.

Oberhofā Bērziņš pirmajā braucienā bija ātrākais, otrajā uzrādīja otro rezultātu un summā otrās vietas ieguvēju Florianu Brendelu no Vācijas apsteidza par sekundes 16 tūkstošdaļām. Septīto vietu 32 dalībnieku konkurencē ieņēma Lūkass Krasts no Ulbrokas (+0,981 s), bet Eduards Ševics-Mikeļševics no Saulkrastiem noslēdza labāko desmitnieku (+1,264 s).

Pasaules kausa kopvērtējumā G.Bērziņš savāca 555 punktus – par 69 vairāk nekā otrās vietas ieguvējs Marians Skupeks no Slovākijas. Ševics-Mikeļševics, startējot tikai pēdējos trijos posmos, sezonas summā ierindojās 15.vietā un Krasts – 24.vietā.

Sacensībās jaunietēm devīto vietu ieņēma Zane Kaluma no Saulkrastiem, kura uzvarētājai vācietei Sofijai Gerlofai divu braucienu summā zaudēja 1,630 sekundes. 11.vietā finišēja siguldiete Frančeska Bona (+1,795), bet attiecīgi 24.un 28.vietā bija ropažnieces Marta Zukule (+3,702) un Justīne Maskale (+4,463).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.