Menu
 

Kamaniņu braucēji Pasaules kausa sezonu noslēdz ar sudrabu, bronzu, diviem kausiem un kritieniem Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - fil-luge.org Foto - fil-luge.org

Svētdien Sočos finišēja Pasaules kausa izcīņa kamaniņu sportā Sacensību pēdējā dienā Latvijas sportistiem sekmes bija dažādas, lielākos panākumus guva brāļi Andris un Juris Šici, kuri izcīnīja otro vietu Sprinta kausa sacensībās divnieku ekipāžām, kā arī kopā ar saulkrastiešiem Kendiju un Kristeru Aparjodiem ieguva trešo vietu komandu stafetē.

Sprinta kausā vienīgo braucienu siguldieši veica 31,461 sekundē, par sekundes 11 tūkstošdaļām piekāpās uzvarētājiem krieviem Deņisevam/Antonovam, toties apsteidza sezonas līderus un Pasaules kausa ieguvējus Toniju Egertu un Sašu Benekenu no Vācijas. Sesto vietu ieņēma Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš (+0,121 s), bet ropažnieks Kristens Putins kopā ar Imantu Marcinkeviču krita un finišu sasniedza septiņas sekundes aiz uzvarētājiem.

Pasaules kausa kopvērtējumā divnieku ekipāžu konkurence Šici finišēja ceturtajā vietā (731 punkts) aiz Egerta/Benekena (1050 p.), austriešiem Štoja/Kollera (790) un vāciešiem Vendla/Arlta (790). Septītie sezonas summā bija Putins/Marcinkevičs (482). Brāļiem Šiciem arī godalgotā trešā vieta Sprinta kausa kopvērtējumā.

Dāmu sprinta sacensībās otro ceturto vietu divu dienu laikā izcīnīja Kendija Aparjode no Saulkrastiem. Uzvarētājai Viktorijai Demčenko no Krievijas viņa zaudēja 0,191 sekundes, bet no trešās vietas ieguvējas Natālijas Geizenbergeres atpalika par 0,054 sekundēm. Piektajā vietā ierindojās siguldiete Ulla Zirne (+0,243), bet krimuldiete Elīza Cauce piedzīvoja kritienu un nefinišēja.

Kārtējo par Pasaules kausa ieguvēju kļuva Natālija Geizenbergere no Vācijas (1052 p.), bet visas trīs Latvijas kamaniņu iekļuva labāko ducī – 8.E.Cauce (441), 10.K.Aprajode (419), 12.U.Zirne (378).

Svētdien rīta pusē sezonas pēdējās Pasaules kausa sacensības aizvadīja vīri, un, kā diemžēl šosezon pierasts, šajā disciplīnā Latvijas sportistu rezultāti bija vispieticīgākie. Saulkrastietis Kristers Aparjods otrajā braucienā sasniedza trešo labāko rezultātu, taču pēc neveiksmes pirmajā braucienā nespēja pakāpties augstāk par 9.vietu 0,869 sekundes aiz uzvarētāja un Pasaules kausa ieguvēja Semjona Pavļičenko no Krievijas. Vienīgi Aparjods kvalificējās Sprinta kausa sacensībām, un viņš vēlreiz ieņēma devīto vietu (0,249 sekundes aiz S.Pavļičenko).

Inārs Kivlenieks Pasaules kausa pēdējā posma pirmajā braucienā bija astotais, bet otrajā krita un lēnām sasniedza mērķi, ierindojoties pēdējā 27.vietā. Otrajā desmitniekā palika divi citi siguldieši Riks Kristens Rozītis (17.vieta +1,388 s) un Artūrs Dārznieks (20.vieta +1,469 s).

Pasaules kausa kopvērtējumā dubultuzvaru svinēja krievi Pavļičenko (788 p.) un Romans Repilovs (718), bet labākais no latviešiem ar 325 punktiem 15.vietā bija Aparjods, kurš turklāt divās šīs sezonas sacensībās tika diskvalificēts. I.Kivleniekam 21.vieta (229 p.).

Šīs sezonas Pasaules kausa izcīņa svētdien noslēdzās ar pēdējām komandu stafetes sacensībām, kurās gan piedalījās tikai piecu valstu pārstāvji. Latviju šoreiz pārstavēja “ģimeņu komanda” – brālis un māsa Aparjodi un brāļi Šici. Finišējot pēc divām minūtēm un 45,399 sekundēm, viņi par 0,127 sekundēm piekāpās Krievijai un par 0,055 sekundēm Vācijai, taču apsteidza Itāliju un Austriju.

Sočos izcīnītā trešā vieta palīdzēja Latvijas izlasei arī nosargāt trešo vietu Pasaules kausa sezonas kopvērtējumā aiz Vācijas un Krievijas.

Latvijas labākajiem kamaniņu braucējiem 8.un 9.martā Siguldā vēl plānots Latvijas čempionāts.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.