Menu
 

Martins Dukurs Kalgari zaudē brālim, bet izcīna trešo vietu sezonas kopvērtējumā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - ibsf.org Foto - ibsf.org

Līdz ar izcīnītu ceturto vietu skeletona Pasaules kausa izcīņas pēdējās sacensībās Kalgari trasē Kanādā siguldietis Martins Dukurs nodrošinājis trešo vietu kausa izcīņas kopvērtējumā. Svētdienas sacensībās pirmo reizi šosezon labāko trijniekā iekļuva Martina vecākais brālis Tomass – viņam trešā vieta.

Tomass pirmajā braucienā bija dalītā sestajā vietā, toties otrajā sasniedza absolūti labāko laiku, kas vieš optimismu pirms gaidāmā pasaules čempionāta. Summā viņš uzvarētājam korejietim Sunbinam Junam zaudēja 0,51 sekundi. Otrais sekundes sešas simtdaļas aiz Juna bija Aleksandrs Tretjakovs no Krievijas.

Martins Dukurs pēc pirmā brauciena bija trešais, otrajā bija ceturtais ātrākais un zaudēja brālim vietu uz pjedestāla. Posma uzvarētājam Martins zaudēja 0,54 sekundes, bet Tomasam – 0,03 sekundes.

Šajā Pasaules kausa izcīņas sezonā jaunākais no brāļiem Dukuriem izcīnīja vienu uzvaru, divreiz bija otrais, vienreiz trešais, vienreiz ceturtais, divreiz septītais un vienreiz astotais. Kopā Martins savāca 1533 punktus un ierindojās aiz četru posmu uzvarētāja A.Tretjakova (1704) un S.Juna (1680), kurš šosezon vinnēja tikai vienreiz, toties allaž bija labāko trijniekā. Tomass Dukurs, kurš izlaida vienu no posmiem, summā ieņēma septīto pozīciju (1272 p.).

7.un 8.martā Vistleras trasē notiks pasaules čempionāts skeletonā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.