Menu
 

Ulbrokas florbolisti pamatturnīru beidz ar zaudējumu, ķekavieši dodas brīvdienās

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Florbola savienība Foto - Latvijas Florbola savienība

Latvijas florbola virslīgas čempionāta pēdējā kārtā jau pamatturnīra uzvarētāju statusā zaudējumu piedzīvoja “Betsafe Oxdog Ulbrokas” florbolisti. Dramatiskā cīņā ārpus izslēgšanas turnīra dalībnieku astoņnieka palika “Ķekavas” florbolisti, bet viņu novadniekiem “Ķekavas Bulldogs” sezona pirmajā līgā apstājusies astotdaļfinālā.

Lai nodrošinātu vietu “play off” turnīrā, “Ķekavas” komandai bija nepieciešami punkti pēdējā spēlē pret vicelīderiem “Lielvārde/FatPipe” florbolistiem. Pirmajās astoņās minūtēs ķekavieši panāca 3:1 savā labā, taču cīņas vidusdaļā ielaida sešus vārtus pēc kārtas (3:6). Trešās trešdaļas pašā sākumā viesis samazināja starpību līdz minimumam, tūdaļ pat zaudēja septītos vārtus, tomēr piecas minūtes līdz beigām vēlreiz deficītu sadeldēja līdz vienam precīzam metienam.

Diemžēl panākt vismaz neizšķirtu pamatlaikā, kas, kā izrādījās, būtu viņiem devis astoto vietu, “Ķekavas” florbolistiem neizdevās – zaudējums 6:7 (Klāvam Jansonam 2+1). Pa 29 punktiem pamatturnīra noslēgumā bija ķekaviešiem un florbola klubam “Valmiera”, bet augstāku vietu ieguva vidzemnieki, kuri ceturtdaļfināla sērijā būs “Betsafe Oxdog Ulbrokas” pretinieki.

Ulbrokieši regulārās sezonas pēdējā mačā viesojās pie Talsu novada sporta skolas/”Krauzers” komandas, četras minūtes līdz pamatlaika beigām bija vadībā 4:2, taču pārsvaru nenosargāja (ceturtos vārtus zaudēja 18 sekundes līdz beigām) un beigās ar 1:3 piekāpās pēcspēles metienu sērijā – 4:5.

Pamatturnīru Ulbrokas klubs beidza ar 14 uzvarām 20 spēlēs un 43 punktiem, un tuvākos sekotājus no Lielvārdes viņi apsteidza par četriem punktiem. Ceturtdaļfināla sērija pret FBK “Valmiera” ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles 2.un 3.martā Ulbrokā.

Lielvārdes florbolisti kļuva par ķekaviešu pāridarītājiem arī Latvijas pirmās līgas turnīrā. Astotdaļfināla otrajā spēlē “Ķekavas Bulldogs” sestdien viesos cīņas gaitā četru vārtu deficītu samazināja līdz vieniem, tomēr ar 4:5 piekāpās “Lielvārde/Fans” vienībai (Mārtiņam Urtānam 2+1) un zaudēja sērijā 0:2.

Kā zināms, vietu ceturtdaļfinālā jau pēc pamatturnīra beigām bija nodrošinājis florbola klubs “SĀC”, kas sēriju pret Cēsu “Lekrings-1” komandu sāks 2.un 3.martā ar divām spēlēm Ādažu sporta centrā.

Neveiksme Ķekavas florbola klubam arī dāmu virslīgas čempionātā – “FK Ķekava” svētdien ar 8:10 piekāpās “NND Rīga” komandai (Paulai Metālai 2+1, Lindai Dadajevai 2+0). Ķekavietes spēles sākumā bija vadībā 3:1 un 4:2, taču otrajā periodā rīdzinieces iemeta piecus golus pēc kārtas un panāca izšķirošo pārsvaru.

Turnīra tabulā līdervienībai Kocēnu “Rubenei” ir 28 punkti 14 spēlēs, un tā par vienu punktu apsteidz “NND Rīga” un “FK Ķekava”, turklāt rīdzinieces aizvadījušas vienu spēli mazāk. Cīņā par ceturto vietu pusfinālā “Ķekavas Bulldogs” (7 p.) apsteidz Cēsu “Lekringu” (2 p.). Pamatturnīrā komandām atlicis aizvadīt pa 4-5 spēlēm.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.