Menu
 

Foto: Salaspilī aizvadīts dambretes turnīrs sešgadniekiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: Vitauts Budreika Foto: Vitauts Budreika

Jau otro gadu pēc kārtas Salaspils Sporta namā notika dambretes turnīrs sešgadniekiem. 22. februārī sacensībās piedalījās 49 mazie sportisti no septiņām pirmsskolas izglītības iestādēm: Ķekavas, Baložiem, Ikšķiles, Baldones, Jelgavas un Salaspils. Gribētāju sacensties bija krietni vairāk, taču nolikumā bija noteikts dalībnieku skaits – septiņi no katras iestādes, kuri arī cīnījās par uzvarētāja titulu. 

Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, kur spēles izvērtās ļoti līdzvērtīgas, šogad savu uzvaras gājienu sāka Dāvids Keišs no Salaspils, kurš palika nepārspēts visās spēlēs un savu iespēju būt labākajam neatdeva nevienam citam, tādējādi iegūstot pirmo vietu un uzvarētājkausu kopvērtējumā, informē Dambretes attīstības biedrības priekšsēdētājs Vitauts Budreika.

Visi spēlētāji saņēma balvas un diplomu, savukārt pirmo trīs vietu ieguvēji apbalvoti arī ar medaļām:

1. vieta – Dāvids Keišs, “Jāņtārpiņš” (Salaspils);
2. vieta – Arvo Krebe, “Avotiņš” (Baloži);
3. vieta – Miks Eglītis, “Urdaviņa” (Ikšķile).

Arī starp meitenēm labākā bija dalībniece no Salaspils:

1. vieta – Gabriela Dubicka, “Atvasīte” (Salaspils);
2. vieta – Natālija Paškova, “Ritenītis” (Salaspils);
3. vieta – Elīza Bārtule, “Avotiņš” (Baloži).

Sacensību laikā neiztika arī bez emocionāliem pārdzīvojumiem, kas ir viena no dambretes spēles izpausmes formām. Spēlējot šo spēli, iemācās pārvaldīt emocijas, lai gan tas nav vienkārši nevienā no sporta veidiem, stāsta V. Budreika.

Dambrete attīsta skaitīšanas apjomu un precizitāti, tā māca patstāvīgi pieņemt lēmumus parastās un ekstremālās situācijās, spēlētājs kļūst uzmanīgs un vērīgs – iepazīst pretinieka kustības, uzvedības nianses, kas palīdz noteikt pretinieka noskaņojumu. Ar dambretes palīdzību tiek iegūtas iemaņas patstāvīgi mācīties un lasīt literatūru, kas bērniem digitalizācijas un viedierīču laikmetā parasti sagādā lielas problēmas, skaidro biedrības priekšsēdētājs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.