Menu
 

Ropažu novadā noteikti "333 Ziemas kausa" sezonas uzvarētāji

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

“333 Ziemas kausa” 2018./2019. gada sezona sporta kompleksā “333” Ropažu novadā noslēgusies ar “Uniroyal” klasiskā formāta posmu, un mainīgos laikapstākļos noskaidroti kopvērtējuma uzvarētāji. Priekšpiedziņas (2WD) klasē PRO (profesionāļu) grupā uz pirmā pjedestāla pakāpiena sezonas kopvērtējumā Mareks Matvejevs, AM (amatieru) grupā – Māris Rūdiens.

Aizmugures piedziņas (RWD) klasē PRO grupā sezonas uzvarētājs Raivis Galviņš, bet AM grupā – Arvis Āboliņš. Savukārt pilnpiedziņas (4WD) PRO grupā uzvara Rolandam Kaucim, bet AM grupā – Tomam Sakalauskam.

Sacīkšu rīkotāji norāda, ka gandrīz visās grupās kopvērtējuma uzvarētāju noteica rezultāti tieši šajā posmā, kurā katrā brauciena bija mainīgs trases segums un daļu no uzvaras noteica pareizā riepu izvēle.

(2WD) grupa

2WD klasē AM grupā uzvara klasiskā formāta posmā Mārim Rūdienam, otrā vieta Agrim Roskošam, bet trešā Aigaram Odziņam. Arī kopvērtējuma pjedestāls šādā pašā sastāvā, taču citā izkārtojumā.

Sezonas laikā pirmās un otrās vietas ieguvēji bija sakrājuši vienādu punktu skaitu, un uzvarētājs tika noteikts pēc nākamā kritērija – vietas pēdējā posmā. Tāpēc arī kopvērtējumā pirmā vieta Mārim Rūdienam, otrā Aigaram Odziņam, bet trešā – Agrim Roskošam.

2WD klasē PRO grupā uzvara posmā Marekam Matvejevam, kuram šī bija jau trešā uzvara piecos posmos, otrā vieta junioram Tomasam Štolcermanim, bet trešā – Artūram Bondaram.

Kopvērtējuma rezultāti saglabājās ļoti blīvi līdz pat sezonas pēdejam posmam, kurā uzvaru sev nodrošināja Mareks Matvejevs, apsteidzot Aivo Gailīti par trim punktiem. Trešā vieta iepriekšējās sezonas AM grupas uzvarētājam Dināram Tučam.

RWD grupa

RWD klasē AM grupā posmā ātrākais bija Arvis Āboliņš, aiz sevis atstājot Rūdolfu Borhardu un Ralfu Levaldu.

Tieši RWD AM grupā šajā sezonā uz starta stājās visvairāk dalībnieku – 55 un izteikta līdera kopvērtējuma tabulā līdz pat pēdejam posmam nebija. Taču ar uzvaru posmā, vietu uz sezonas kopvērtējuma pjedestāla pirmā pakāpiena sev nodrošināja Arvis Āboliņš, otrais Rūdolfs Borhards, bet trešais – Ģirts Bricis.

RWD klasē PRO grupā visas sezonas garumā cīņa starp ilggadējiem un ļoti pieredzējušiem dalībniekiem. Sezonas noslēdzošajā posmā pirmā vieta Kasparam Mamonam, otrā Raivim Galviņam, bet trešā – Edijam Lūkinam, kurš šosezon startēja pirmo reizi.

Lai arī kopvērtējuma tabulā pirmo vietu pirms sezonas pēdējā posma sev bija jau nodrošinājis Raivis Galviņš, tas nemazināja vēlmi sacensties ar saviem sīvākajiem konkurentiem. Šajā sezonā otrā vieta iepriekšējās sezonas uzvarētājam Kasparam Mamonam, bet uz trešā pakāpiena Aleksejs Kreipāns.

4WD grupa

4WD AM grupā sezonas noslēdzošajā posmā uzvara Egonam Ansbergam, otrā vieta Kitijai Jeršovai, kura uz pjedestāla šosezon kāpa pirmo reizi, bet trešā vieta – Tomam Sakalauskam. Vietu sadalījums šajā posmā noteica arī kopvērtējuma izkārtojumu. Uz pirmā pakāpiena Toms Sakalausks, otrais Egons Ansbrgs, bet trešā vieta, apsteidzot 4.vietas ieguvēju Rihardu Spoli par vienu punktu, Kitijai Jeršovai.

4WD PRO grupā uzvara sezonas noslēdzošajā posmā Rolandam Kaucim, otrais Mārcis Stūriška, bet trešā vieta Kasparam Mamonam, kurš sestdien uz pjedestāla kāpa jau trešo reizi.

4WD PRO grupā kopvērtējuma rezultātus, gluži kā pasaules līmeņa cienīgās sacensībās, iespējams noteikt bija tikai pēdējā posmā. Ar uzvaru tajā, vietu uz kopvērtējuma pjedestāla augstākā pakāpiena sev nodrošināja Rolands Kaucis. Veiksmīga sezona izvērtās Jeršovu ģimenei, jo otrā vieta kopvērtējumā Kitijas tēvam, pieredzējušajam autosportistam Intam Jeršovam, bet trešais – pagājušās sezonas uzvarētājs Artis Vicinskis.
Šī bija divpadsmitā “333 Ziemas kausa” sezona un līdz šim arī visapmeklētākā –  kopumā uz starta visas sezonas laikā stājās 217 dalībnieki. Sīvu konkurenci ilggadējiem dalībniekiem sastādīja 14 junioru braucēji un dāmas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.