Menu
 

Ziemas festivālam Ērgļos pieteikušies 17 Pierīgas skolu audzēkņi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Šīs nedēļas nogalē gaidāmajam Latvijas skolu Ziemas festivālam pieteiktas 139 skolas un 1302 dalībnieki no 46 pašvaldībām. Pierīgu divu dienu pasākumā plāno pārstāvēt 17 mācību iestāžu audzēkņi, visvairāk – no Siguldas Valsts ģimnāzijas (45), Siguldas pilsētas vidusskolas (29) un Ādažu vidusskolas (26).

Vairāk nekā desmit dalībnieki plāno startēt no Laurenču sākumskolas (18), Baložu vidusskolas (17), Mārupes vidusskolas (17), Mālpils novada vidusskolas (12) un Mores pamatskolas (12). Pārstāvētas būs arī Allažu, Berģu, Carnikavas, Ikšķiles, Jaunmārupes un Ulbrokas skolas, liecina rīkotāju informācija.

Latvija skolu jauniešu lielākās ziemas sporta veidu sacensības notiks 1. un 2. martā Ērgļos un Viešūra kalnā, 5.-12. klašu jaunieši sacentīsies 13 individuālajās un komandu disciplīnās – gan klasiskajos ziemas sporta veidos kā, piemēram, slēpošana, biatlons, hokejs, gan mazāk tradicionālās disciplīnās kā ziemas orientēšanās vai braukšana ar ragaviņām.

Papildus ikviens sacensību dalībnieks varēs piedalīties paraugdemonstrējumos divos mazāk zināmos ziemas sporta veidos – sniega volejbolā un disku golfā. Lai arī šīs disciplīnas netiks ieskaitītas skolu kopvērtējumā, dalībnieki varēs izcīnīt medaļas.
Dalībniekus un viņu līdzjutējus sagaida atklāšanas un noslēguma ceremonijas, kā arī lāpu gājiens. Ziemas festivāla atklāšana notiks 1. martā plkst. 11.30 Ērgļos (pie Ērgļu vidusskolas). Saskaņā ar olimpisko tradīciju tiks pacelts olimpiskais karogs, dots olimpiskais zvērests un iedegta olimpiskā uguns.

Sacensību sportiskās programmas daļu Ziemas festivālā jau tradicionāli papildina dažādi citi pasākumi, tajā skaitā – dīdžeju konkurss un Ke Ke Kendama programma.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.