Menu
 

Brāļi Dukuri labāko trijniekā pēc pasaules čempionāta pirmās dienas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - ibsf.org Foto - ibsf.org

Pieckārtējais un pašreizējais pasaules čempions skeletonā siguldietis Martins Dukurs ir līderis un viņa vecākais brālis Tomass trešais pēc ceturtdien Vistleras trasē Kanādā aizvadītajiem pirmajiem diviem pasaules čempionāta braucieniem. Sacensības turpināsies piektdien.

Pirmajā braucienā, trasi veicot 52,15 sekundēs, Martins Dukurs kļuva par sacensību līderi. Otrajā pozīcijā diezgan negaidīti izvirzījās vācietis Kristofers Grotērs, kurš Martinam zaudēja 0,07 sekundes. Aiz viņa ierindojās Ņikita Tregubovs no Krievijas (+0,11 s) un olimpiskais čempions korejietis Sunbins Juns (+0,19 s), bet piekto vietu ieņēma Tomass Dukurs, kurš brālim zaudēja 0,21 sekundi, bet par 0,11 sekundēm apsteidza tuvāko sekotāju, Pasaules kausa ieguvēju Aleksandru Tretjakovu.

Otrajā mēģinājumā Martins nostiprināja savas līderpozīcijas, turklāt finišā uzstādīja jaunu trases rekordu (51,91 s). Uz otro pozīciju, summā Dukuram zaudējot 0,37 sekundes, pakāpās Tregubovs, bet uz trešo – Tomass, kurš uzrādīja ceturto labāko rezultātu un pēc pirmās dienas Martinam zaudē 0,48 sekundes. Saglabājot izredzes uz godalgoto trijnieku, viņam seko Tretjakovs (+0,53), Grotērs (+0,67) un Juns  (+0,77).

Sacensības Vistleras trasē turpināsies piektdien, kad plkst. 19 un 20.45 pēc Latvijas laika notiks trešais un ceturtais brauciens (tiešraide kanālā LTV7). Sestdien un svētdien pasaules čempionāta medaļas sadalīs bobsleja četrinieki.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.