Menu
 

Martins Dukurs: Šīs bija divas smagas dienas gan mentāli, gan fiziski

  • Autors:  LETA
Foto - ibsf.org Foto - ibsf.org

Latvijas skeletona zvaigznei Martinam Dukuram šonedēļ Kanādā notikušā pasaules čempionāta ietvaros bijušas divas smagas dienas gan mentālā, gan fiziskā ziņā, pēc kļūšanas par pasaules čempionu neslēpa latvietis.

M.Dukurs piektdien Vistleras trasē Kanādā jau sesto reizi kļuva par pasaules čempionu. Aiz viņa sekoja krievs Ņikita Tregubovs, kamēr bronzas medaļa tika olimpiskajam čempionam Sunbinam Junam no Dienvidkorejas.

Latvietis šajā pasaules čempionātā demonstrēja lielisku stabilitāti, jo uzvarēja visos četros braucienos, turklāt sasniedza jaunus trases un starta rekordus.

"Godīgi sakot, pats to nemaz negaidīju. Jau ar pirmo braucienu noķēru nepieciešamo sajūtu. Viss aizgāja. Vairāk pat pārsteidza starts, turklāt treniņos tik labi neklājās - tikai pēdējā braucienā spēju uztvert trases lejasdaļu, kurā pirms tam piņķerējos," sarunā ar Latvijas skeletona komandu teica seškārtējais pasaules čempions.

Savukārt Martina brālis Tomass Dukurs pēc trim braucieniem bija trešais, bet pēdējā uzrādīja sesto laiku, kā dēļ atkāpās uz piekto vietu.

"Šīs bija divas smagas dienas gan mentāli, gan fiziski. Sāpīgi ir par Tomasu. Tas bija redzams - parasti viņš visu laiž garām, bet šoreiz ļoti pārdzīvoja. Tomēr tāds ir sports - nežēlīgs," atzina M.Dukurs.

Gandarīts par dēla Martina sniegumu bija arī viņa tēvs un treneris Dainis Dukurs.

"Martinam sanāca viss - gan rezultāts, gan trases un starta rekordi. Visos braucienos viņš bija pirmajā vietā. Tas ir lieliski," priecīgs bija D.Dukurs.

Planētas titulētākais skeletonists Martins Dukurs par pasaules čempionu kronēts sešas reizes, tajā skaitā iepriekšējās meistarsacīkstēs, kas pirms diviem gadiem norisinājās Kēnigszē. Vienīgais, kurš viņu pēdējā desmitgadē spējis pārspēt, ir krievs Aleksandrs Tretjakovs, kurš kļuva par čempionu 2013.gadā, kad M.Dukurs samierinājās ar sudrabu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.