Menu
 

Pierīgas novadu pārstāvji sadalījuši Latvijas čempionāta medaļas kamaniņu sportā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Dāmu konkurencē pirmo reizi karjerā uzvaru Latvijas čempionātā izcīnīja Kendija Aparjode. Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija Dāmu konkurencē pirmo reizi karjerā uzvaru Latvijas čempionātā izcīnīja Kendija Aparjode. Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Kendija Aparjode no Saulkrastiem, kā arī siguldieši Riks Kristens Rozītis un brāļi Andris un Juris Šici sestdien Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē izcīnījuši Latvijas čempionu titulus kamaniņu sporta sezonas pēdējās sacensībās. Arī jauniešu konkurencē gandrīz visus medaļu komplektus savā starpā sadalīja Pierīgas novadu sportisti.

Vīru sacensībās pirmajā braucienā pārliecinoši labāko laiku uzrādīja saulkrastietis Kristers Aparjods, Rozīti apsteidzot par vairāk kā desmitdaļu, taču otrajā braucienā Rozītis finišēja ar labāko laiku, kas sportistam ļāva nodrošināt čempiona titulu divu braucienu summā, informēja Latvijas Kamaniņu sporta federācijā (LKSF). Sudrabs K. Aparjodam, kuram līdz uzvarai pietrūka trīs sekundes simtdaļas, savukārt bronza siguldietim Ināram Kivleniekam, kurš no uzvarētāja atpalika par vairāk kā sekundes desmitdaļu.

Treniņos jaunajam čempionam nav gājis labi, tādēļ sacensībās sportists startēja ar veco kamanu un par sasniegto rezultātu ir ļoti priecīgs: “Man šosezon ir jaunas kamanas, bet šodien braucu ar to, kurai ir seši gadi un kuru izmantoju vasarā. Vienkārši paņēmu pamēģināt uz čempionātu, jo tieši sacensībās var kaut ko salīdzināt, nevis treniņos. Ir par ko padomāt, jo ar veco tehniku ir nedaudz vieglāk nobraukt, kaut kas būs jāsamaina un jākombinē.”

R.K.Rozītis gan atzīst, ka kopumā ir ļoti neapmierināts ar aizvadīto sezonu: “Ļoti daudz kas jāmaina, jāsāk ar galvas sakārtošanu, jo šogad nevarēju savākties. Varbūt ietekmēja trauma pagājušajā gadā, bet tās ir atrunas. Vienkārši jāstrādā ar sevi. Fiziski jūtos labi, patiesībā tieši šajās sacensībās uzrādīju savu personīgo rekordu startā Siguldā, kas mani iepriecina, taču tāpat man tas starts ir katastrofāls. Kaut kas jāmaina tehnikā, jo spēks ir. Nākamajā sezonā ir mērķis cīnīties par augstām vietām un Top6, izdarīt to, kas šogad neizdevās.”

Divvietīgo ekipāžu konkurencē pārliecinoša uzvara brāļiem Andrim un Jurim Šiciem, kuri uzrādīja labāko laiku abos braucienos. Tuvākos sekotājus ropažnieku Kristenu Putinu un Imantu Marcinkēviču brāļi apsteidza par 0,281 sekundi, bet bronzas ieguvējus Oskaru Gudramoviču/Pēteri Kalniņu par 0,291 sekundi.

“Uzvarēt Latvijas čempionātā ir pirmais solis jebkuram sportistam ceļā uz augstiem panākumiem. Konkurence Latvijā ir ļoti augsta tieši divvietīgo ekipāžu konkurencē, un es uzskatu, ka mēs esam trīs pasaules Top6 divnieki. Siguldā izcīnīt Latvijas čempionu titulu ir ļoti prestiži, un es esmu ļoti priecīgs,” LKSF preses dienestam atzina Andris Šics. “Lielos vilcienos esam ļoti apmierināti arī ar sezonu. Eiropas čempionātā izcīnīta bronzas medaļa, kopvērtējumā mazliet pietrūka līdz trijniekam. Varbūt sezonas sākums neveicās tik labi, jo daudz eksperimentējām un gatavojāmies pasaules čempionātam, kurā pietrūka ļoti maz, lai izdotos tas, ko bijām iecerējuši. Liels prieks par Sprinta kausa kopvērtējumu, kur izcīnījām trešo vietu.”

Dāmu konkurencē pirmo reizi karjerā uzvaru Latvijas čempionātā izcīnīja Kendija Aparjode, kurai arī pārliecinoša uzvara ar 0,440 sekunžu pārsvaru pār sudraba godalgas ieguvēju Elīnu Ievu Vītolu. Bronza Ullai Zirnei, kura veselības problēmu dēļ nevarēja startēt ar pilnu atdevi.

Jaunā čempione atzīst, ka treniņos gāja grūtāk, taču sacensībās viss izdevās un sezonas noslēgums, tāpat kā kopumā visa sezona, ir iepriecinošs: “Jau Sočos man gāja ļoti labi, esmu ļoti priecīga. Šādi rezultāti man vēl nav bijuši. Sezonas sākumā neko tādu neprognozēju, vienkārši darīju savu darbu. Pirmajā Pasaules kausa posmā Insbrukā biju pārsteigta, ka finišēju devītajā vietā, jo tā trase man parasti īsti nepadodas. Pasaules čempionātā abas treniņu nedēļas pirms sacensībām man bija grūtas, nevarēju tikt galā ar trases lejas daļu un vienkārši bija sliktas emocijas, taču fiziski jūtos ļoti labi. Nevaru sagaidīt, kad maijā atkal sāksies fiziskās sagatavotības treniņi. Šogad bija ļoti liels progress, gribu to redzēt arī nākamajā gadā.”

Junioru meiteņu konkurencē pārliecinoša uzvara Elīnai Ievai Vītolai no Siguldas, viņa sudraba un bronzas ieguvējas Andu Upīti no Saulkrastiem un Sigitu Bērziņu no Siguldas apsteidza par vairāk nekā sekundi. Junioru divvietīgo ekipāžu konkurencē startēja tikai Eduards Ševics-Mikeļševics no Saulkrastiem un Lūkass Krasts no Ulbrokas.

Jauniešu vecākajā A grupā pārliecinoša uzvara šīs sezonas Pasaules kausa uzvarētājam jauniešu konkurencē siguldietim Gintam Bērziņam, tuvāko sekotāju Eduardu Ševicu-Mikeļševicu viņš apsteidza par vairāk nekā pussekundi. Bronza Lūkasam Krastam, kurš no uzvarētāja atpalika par 0,693 sekundēm. Starp jaunietēm A grupā uzvara Frančeskai Bonai no Siguldas, kura aizvadīja pārliecinoši labāko otro braucienu. Sudrabs un bronza ropažniecēm Martai Zukulei un Justīnei Maskalei.

A grupas divvietīgo ekipāžu konkurencē pirmā vieta Ropažu jaunajiem sportistiem Kasparam Rinkam/Ardim Liepiņam, otrā vieta Krišjānim Brūnam un Vitālijam Jegorovam no Stopiņu novada un trešā vieta Aleksim Siņiļņikovam no Saulkrastiem un Jānim Gruzdulim-Borovojam no Ulbrokas. Starp jaunietēm “A” divvietīgo ekipāžu konkurencē startēja tikai Marta Robežniece no Ropažiem un Kitija Bogdanova no Ulbrokas, kurām arī pirmā vieta.

Jauniešu B grupas konkurencē uzvara Vitālijam Jegorovam, sudrabs Gustavam Krastam no Stopiņiem un bronza Aleksim Siņiļņikovam. Starp jaunietēm B grupā labākā Marta Robežniece, bet otrā un trešā vieta attiecīgi ogrēnietei Paulai Boķei un Zandai Ulbikai no Saulkrastiem.

Starp jauniešiem C grupā pārliecinoši labākais laiks saulkrastietim Rūdim Kūkojam, kurš tuvāko sekotāju ropažnieku Uldi Jaksebogu apsteidza par gandrīz divām sekundēm, bet bronzas ieguvēju Robertu Sprukuli no Ropažiem – par vairāk nekā sešām sekundēm. Jaunietēm C grupā uzvara Annai Aizupei (Stopiņi), sudrabs Ulrikai Latvenai (Saulkrasti), bet bronza Elīnai Pamžinai (Stopiņi).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.