Menu
 

LBL: Ķekava uzvar sešatā, Sigulda zaudē piecatā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Latvijas Basketbola līgas otrajā divīzijā piecu zaudējumu sēriju izdevies pārtraukt basketbola klubam “Ķekava”, kas, spēlējot tikai sešu vīru sastāvā sestdien viesos pārspēja Ventspils Augstskolas studentus. LBL trešajā divīzijā Siguldas sporta skolas komandas neveiksmju sērija sasniegusi astoņu mačus.

BK “Ķekava” Ventspilī jau cīņas sākumā nonāca zaudētājos, vienubrīd mājinieku pārsvars sasniedza arī 12 punktus (14:26), tomēr viesi viņus tālāk neatlaida un otrā puslaika sākumā, spītējot robiem sastāvā, pamazām starpību deldēja. Puslaika vidū ar 10:0 izrāvienu ķekavieši pārņēma vadību (76:71), bet ceturtās ceturtdaļas vidū ar trim precīziem tālmetieniem pēc kārtas panāca izšķirošo pārsvaru. Beigu rezultāts 98:91 BK “Ķekava” labā.

Kluba uzbrukumu līdera lomu šoreiz uzņēmās un godam apliecināja Roberts Pāže, kurš, nospēlējot visas 40 minūtes, guva 41 punktu, kā arī izcīnīja 6 atlēkušās bumbas un izdarīja 4 rezultatīvas piespēles. Jānis Bērziņš “Ķekavas” labā guva 25 punktus. Ar 11 uzvarām 19 spēlēs ķekavieši LBL2 turnīra tabulā ir sestajā vietā, otrajā posmā viņiem atlikušas vēl trīs spēles.

Ar spēlētāju trūkumu pēdējā mačā nācās saskarties arī Siguldas sporta skolas komandai, kam mājas spēli pret Rugāju sporta centra basketbolistiem nācās aizvadīt vispār bez maiņām piecu spēlētāju sastāvā. Siguldieši pirmie guva punktus (2:0), taču jau brīdi vēlāk bija 2:14 un, kaut arī pirmajā puslaikā rezultāta starpība nepalielinājās, pēc pārtraukuma vienubrīd bija arī “mīnus 32” (59:91). Beigās zaudējums gan krietni cienīgāks – 82:99. Ingars Danbergs mājinieku labā guva 33 punktus, Daniels Iļjins 21 un Toms Aizupietis 16 punktus.

LBL3 turnīrā par 10.-18.vietu divas kārtas līdz beigām siguldieši ir priekšpēdējā vietā (2-12). Priekšpēdējie turnīrā par 1.-9.vietu ir Carnikavas basketbolisti (3-11), kuri pēdējā mačā pret līderiem BK “Talsi” saņēma tehnisko zaudējumu 0:20.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.