Menu
 

Vēl viena medaļa Siguldai - Ķibermaņa četrinieku ekipāža izcīna pasaules čempionāta sudraba medaļas Apriņķis.lv

  • Autors:  LETA
Foto - ibsf.org Foto - ibsf.org

Latvijas bobsleja pilota Oskara Ķibermaņa vadītā četrinieku ekipāža ar stūmējiem Arvi Vilkasti, siguldieti Jāni Strengu un Matīsu Mikni sestdien Vistleras trasē Kanādā izcīnīja pasaules čempionāta sudraba medaļas.

Ķibermaņa ekipāža bija ātrākā pirmajā braucienā, bet nākamajos trīs piekāpās zeltu izcīnījušajam vācietim Frančesko Frīdriham. Latvijas kvartets laboja gan starta rekordu (4,69 sekundes), gan trases rekordu (50,05 sekundes).

Par pasaules čempioniem tika kronēti Frīdriha ekipāža ar stūmējiem Kendiju Baueru, Torstenu Margisu un Martinu Grothkopu. Ķibermanis čempioniem četru braucienu summā zaudēja 0,29 sekundes.

Bronzas medaļas izcīnīja kanādieša Džastina Kripsa četrinieku ekipāža, kas Frīdriham zaudēja 0,45 sekundes. Tālāk 0,31 sekundi aiz goda pjedestāla bija krieva Maksima Andrijanova pilotētais četrinieks, piekto vietu ieņēma šveicietis Mihaels Fogts, bet sešinieku noslēdza austrietis Benjamins Maiers.

Ķibermanis pēc pirmās dienas Frīdrihu apsteidza par 0,04 sekundēm, bet pēc trešā brauciena piekāpās par 0,10 sekundēm. Ceturtajā braucienā vācietis savu pārsvaru palielināja vēl par 0,19 sekundēm, izcīnot pasaules čempiona titulu.

Frīdrihs par pasaules čempionu četriniekos kļuvis otro reizi pēc kārtas, bet kopumā viņš planētas meistarsacīkstēs izcīnījis deviņas zelta medaļas.

Savukārt Ķibermanim šī ir pirmā pasaules čempionātu medaļa karjerā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.