Menu
 

Salaspils un Ulbrokas handbolisti pamatturnīru noslēdz ar zaudējumiem Ludzā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Handbola federācija Foto - Latvijas Handbola federācija

Neveiksmes Latvijas handbola čempionāta regulārās sezonas pēdējās spēlēs piedzīvojušas Salaspils sporta skolas handbolistes dāmu virslīgā un Ulbrokas sporta kluba handbolisti vīru pirmās līgas turnīrā. Abām komandām nu jāgatavojas izslēgšanas turnīra cīņām.

Salaspils handbolistes pamatturnīru noslēdza svētdien ar izbraukuma spēli Ludzā pret sporta kluba “Latgols” komandu. Pirmā puslaika pašās beigās un otrā puslaika sākumā laukuma saimnieces guva piecus vārtus pēc kārtas un ilgāku laiku nosargāja iegūto pārsvaru. Visbeidzot salaspilietēm izdevās starpību samazināt līdz minimumam (25:26 sešas minūtes līdz beigām), tomēr sekoja ludzāniešu atbilde, un Salaspils komanda piedzīvoja piekto zaudējumu pēdējās sešās spēlēs – 28:33. Renāte Salmane viešņām iemeta 9, Agrita Bērtiņa 7 un Marija Sokologorska 4 vārtus.

Regulāro sezonu Salaspils handbolistes noslēdza ar 18 punktiem 16 spēlēs (9 uzvaras, 7 zaudējumi) un pusfināla sērijā līdz divām uzvarām cīnīsies ar trešās vietas ieguvējām LSPA studentēm (16 p.). Otrā pusfinālā tiksies Jēkabpils sporta skola (28 p.) un SK “Latgols” (14 p.).

Izrādot cienīgu pretestību sāncenšiem, divus zaudējumus mazāk kā 24 stundu laikā cīņā ar turnīra līdervienībām Latvijas pirmās līgas čempionāta pamatturnīra pēdējās divās spēlēs piedzīvoja Ulbrokas sporta kluba handbolisti.

Sestdien izbraukumā pret turnīra līderi “Skrīveri/Aizkraukle” komandu viesi bija vadībā pirmā puslaika lielāko daļu, tomēr mača vidusdaļu zaudēja 2:9 un nonāca iedzinējos (17:20). Uz brīdi Ulbrokas handbolistiem izdevās atgūt vadību (24:23) un, sākoties pēdējām desmit minūtēm rezultāts vēl bija neizšķirts (27:27), tomēr galotni veiksmīgāk aizvadīja laukuma saimnieki – 31:34. Andris Vītols viesu labā guva 13 vārtus, pa četriem iemeta Sandis Oto, Mareks Koroļkovs un Viktors Fadejevs.

Svētdien dienas vidū ulbrokieši  jau bija Ludzā, lai mērotos spēkiem ar SK “Latgols” junioru komandu. Arī šoreiz viņiem gadījās dažu minūšu ilga “bedre”, kuras laikā ludzānieši viena golu deficītu pārvērta sešu vārtu handikapā (4:10). Otrajā puslaikā Ulbrokas handbolisti atbildēja ar izrāvienu 7:0 un izvirzījās vadībā (23:22), taču laukuma saimnieki nekavējoties atbildēja ar sešiem precīziem metieniem pēc kārtas un sagādāja viesiem zaudējumu 23:28. Marejs Koroļkovs guva 8, Andris Vītols 7 un Viktors Fadejevs 4 vārtus.

Ulbrokas sporta klubs pirmās līgas pamatturnīru noslēdza ar sešām uzvarā, diviem neizšķirtiem, diviem zaudējumiem, 14 punktiem un ceturto vietu. Ceturtdaļfinālā ulbrokieši sacentīsies ar piektās vietas īpašniekiem, visticamāk, Ogres novada sporta centra komandu.

“Salaspils/Mērnieks ZM” handbolistiem vēl atlikušas divas spēles un ļoti teorētiskas cerības no pēdējās vietas pakāpties uz sesto vietu, kas dotu iespēju piedalīties izslēgšanas turnīrā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.