Menu
 

Siguldas basketbolisti uzvar priekšpēdējā spēlē, ķekavieši – pēdējā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pexels.com Foto - pexels.com

Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas otro posmu ar zaudējumu un uzvaru divu dienu laikā pabeiguši basketbola kluba “Ķekava” spēlētāji. LBL trešajā divīzijā pie reta panākuma tikusi Siguldas sporta skolas komanda.

BK “Ķekava” LBL2 turnīru par 1.-12.vietu pabeidza ar divām izbraukuma cīņām, turklāt spēlējot bez vairākiem saviem līderiem. Abu maču lielākā daļa pagāja gluži līdzīgā cīņā, tomēr izskaņas bija dažādas.

Ceturtdien viesos pret “Valmiera Glass”/Vidzemes Augstskolas-2 vienību otrā puslaika vidū valmierieši līdz tam slideno dažu punktu pārsvaru palielināja līdz 15 punktiem un sagādāja ķekaviešiem zaudējumu 79:94. Eduards Avotiņš guva 24 un Edvards Jašuks 23 punktus, bet Mārtiņš Zemturis savāca 16 punktus un 18 atlēkušās bumbas.

Dienu vēlāk Limbažos pret vietējā olimpiskā centra basketbolistiem jau BK “Ķekava” izdevās ceturto ceturtdaļu iesākt ar septiņiem punktiem, iekrāt izšķirošo pārsvaru 77:61 un pabeigt spēli 90:79. Edgars Štelmahers viesu labā guva 26 un Edvards Jašuks 23 punktus.

Pēdējās spēles turnīrā par 1.-12.vietu notiks sestdien, taču Ķekavas komanda noslēguma tabulā, visticamāk, ieņems vietu starp ceturto un sesto. Izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā piedalīsies 16 klubi – visi 12 no pirmās grupas un četri labākie no otrās.

LBL trešajā divīzijā tikai trešo uzvaru sezonas 21 spēlē izdevies svinēt Siguldas sporta skolas basketbolistiem. Visu maču aizvadot piecu vīru sastāvā (pēdējo pusminūti – pat četratā), viņi viesos pārspēja pastarīti Līvānu BJSS/”Līvānu stikls” komandu, kam tas savukārt bija 20.zaudējums pēc kārtas.

Pirmajā ceturtdaļā siguldieši bija nonākuši zaudētājos ar 17 punktu starpību (9:26), taču otrajā ceturtdaļā veica gluži neticamu izrāvienu 29:0 un pārņēma vadību. Trīs minūtes līdz pamatlaika beigām viesu pārsvars sasniedza 13 punktus (87:74), un atlikušajā laikā mājinieki atspēlēties nepaspēja – 95:91 Siguldas sporta skolas labā.

Uzvarētājiem Ingars Danbergs izcēlās ar 29 punktiem un 10 atlēkušajām bumbām, Daniels Iļjins – ar 21 punktu un 10 pārķertām piespēlēm, Ivo Gabrāns – ar 21 punktu. Līdz sezonas beigām viņiem atlikusi vairs tikai viena spēle, un nu jau pavisam skaidrs, ka pēdējie turnīra tabulā siguldieši nepaliks.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.