Menu
 

Foto: Babītes novusa meistari Pierīgā joprojām nepārspēti Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde Foto - Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Jau piekto gadu pēc kārtas Pierīgas novadu sporta spēļu novusa turnīrā pirmo vietu izcīnījusi Babītes novada komanda. Nedēļas nogalē Baldonē notikušajā turnīrā otro vietu kopvērtējumā ieņēma Ādažu un trešo – Ķekavas novusa meistari.

Novusa turnīrā šoreiz piedalījās vienpadsmit Pierīgas novadu komandas – par vienu vairāk nekā pirms gada, padarot sacensības par vienu no populārākajiem Pierīgas sporta pasākumiem šajā gadā. Turnīrs aizritēja pēc viena apļa sistēmas, katrai komandai tiekoties ar katru. Spēles noritēja pie četriem galdiem, pie ceturtā spēlēja dāmas. Par uzvaru komandu cīņā komandai piešķīra divus punktus, par neizšķirtu vienu punktu un par zaudējumu nulli. Individuālā spēle notika sešos setos vai līdz četriem uzvarētiem setiem.

Babītes komanda, kuru pārstāvēja Juris Grosens, Ainārs Grosens, Igors Ramba un Dace Balaka, turnīru beidza bez zaudējumiem – desmit mačos tika izcīnītas astoņas uzvaras (viena 7:1, piecas 6:2 un divas 5:3) un divreiz nospēlēts neizšķirti 4:4. Čempioniem sevi pārspēt neļāva Mālpils un Saulkrastu komandas.

Summā Babītes novusisti ieguva 36 punktus no 40 iespējamiem. Par četriem punktiem no uzvarētājiem atpalika ādažnieki Aivars Smildziņš, Alfrēds Probaks, Aleksandrs Tregubs un Ināra More, kuri piedzīvoja divus zaudējumus, vienreiz nospēlēja neizšķirti un vinnēja pārējās septiņas cīņas. Trešo vietu ar 30 punktiem ieņēma Ķekavas komanda, kuras sastāvā spēlēja Nikolajs Belonoščenko, Egils Cepurītis, Gunārs Evers un Regīna Andersone.

Tālākās vietas ieņēma Saulkrastu (27 p.), Sējas (25), Baldones (25), Salaspils (21), Ropažu (19), Olaines (17), Stopiņu (17) un Mālpils (16 p.) novusa meistari.

Individuāli pie pirmā galdiņa labākos rezultātus uzrādīja A.Smildziņš no Ādažiem (17 punkti no 20), J.Grosens no Babītes (14) un Ainārs Gulbis no Ropažiem (13), pie otrā – E.Cepurītis no Ķekavas (17), A.Probaks no Ādažiem (16) un A.Grosens no Babītes (16), pie trešā – Aleksejs Mironovs no Sējas (17), I.Ramba no Babītes (14) un G.Evers no Ķekavas (14), bet pie ceturtā “dāmu galda” – Dina Kriščuka no Saulkrastiem (18), R.Andersone no Ķekavas (14) un Olga Gusjkova no Sējas (12).

Pierīgas novadu sporta spēles turpināsies 6.aprīlī ar telpu futbola turnīru.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.